Zdravim,
rada bych take uvedla svuj nazor. Jsem v armade teprve 2 roky, jsem na pozici automechanik ...... jsem jim vyucena, prace me bavi a sla jsem do armady hlavne kvuli Tatram. Nechci se chvastat, ale ve skole jsem patrila mezi nejlepsi, ne z protekce, naopak, kladli na me zvysene naroky. Prosla jsem si vycvikem ve Vyskove, kde jsem byla sama holka v cete. Makali jsme, snazila jsem se drzet tempo s klukama, ne vzdy to slo, priznavam, ale nikdy me nenapadlo se vymlouvat na to ze jsem zena, proste jsem musela zabrat. V jinych cetach tomu bylo jinak, proste umely byt holky vycurane. To bylo prvni co me zacalo v armade stvat, ac jsem zena. Druha vec, ktera me velmi mrzi je ta, ze ac jako vyuceny automechanik mne moji primi nadrizeni od teto prace odtrhavaji, dostavam prace mimo vozidla a neodborne prace. Pro ne jsem jen zenska, ktera na takovou praci nestaci. Nekteri kolegove valili zraky,kdyz jsem se sama vrhla na prezouvani tatry. Ja si tedy ted pripadam zase na druhe strane barykady, me od me prace zrazuji, ackoli na ni mam. Nejsem zadna ,, drsnacka,, dokazu posoudit sve sily. Nerikam ze stacim na vse, ale to lecktery chlap take ne. Hlasila jsem se i do mise, ale protoze na utvaru nahle neproslo spoustu lidi na psychotestech nebo na zdravotnich testech do BG, tak jsem tam zarazena i ja. Nehlede na to, ze ti lide, kteri neprosli psychotesty a zdravotnimi testy se ted ,,dovolenkuji,, v Kosovu. To zase prozmenu byli vycurani muzi. Hotovost BG byla udajne prodlouzena az do pristiho leta, coz nam take nikdo oficialne nesdelil

Takze vyhlidka na misi je zcela nerealna. Co se tyka zneuzivani materske a OCR, tak u nas znam jen dva lidi co jsou temer vzdy ke konci mesice,kdy dochazi penize, na OCR a jsou to muzi. Zeny jsou u nas prevazne na stabu, nebo zastavaji funkci VD. Nekolik je jich na materske, ale kolik nemam zdani. Jen vim, ze nektere uz jsou na materske velmi dlouho a nikoho to netrapi.