Vyškov

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Vyškov

Příspěvekod Andy » 20 srp 2009, 17:41

V posádce Vyškov je spoustu útvarů, ale já to nijak nerozlišoval. Prostě jsem byl ve Vyškově.
Takže co je na výcvikové základně Vyškov tak unikátního? Tak v první řadě koncentrace pupkatých GUM a to těch nejlepších ze všech. Jedině v České Armádě je možné, aby šli důstojníci rovnou ze školy někoho něco učit. Dále tu najdete odborníky na všechno, kteří ale nikdy nikde nebyli a jedniné zkušenosti mají s buzerováním záklaďáků. A nesmím zapomenout na učitele - ózety, kteří zapoměli, že už nejsou vojáci z povolání. Místečko jim vytvořil výše postavený kamarád, nebo si ho vytvořili sami. Tedy alespoň jsem slyšel, že jistý pán ještě jako vysoce postavený voják dal požadavek na vytvoření tabulky OZ, pak šel do civilu a nastoupil na tuto tabulku. Takže bere výsluhu a ještě plat jako OZ. Co vám taky může lézt na nervy, jsou všudypřítomné manželky zaměstnanců Vyškova, různých majorů a plukovníků. Tyto ženy, ačkoliv úplné nuly, vám dají najevo, koho mají za sebou. Abych neryl jen do důstojníků, takzvaní instruktoří "s černou čepicí", na pár měsíců polobozi pro nové vojáky, zapomínají, že by měli jít příkladem, a zpoza svojí "elitní kšiltovky" odmítají zdravit kohokoli s nižčí než kapitánskou hodností. Viděl jsem "výcvik" boje v zastavěné oblasti. Velmi smutná podívaná. To, že každý to cvičí trochu jinak, bych neviděl tak problematicky, ale některé zásadní taktické postupy se musí dodržovat. Problém je ale někde jinde. Do Vyškova se na místa instruktorů nikomu moc nechce, občas se, jak jsem měl možnost slyšet, stane to, že na místo instruktora nastoupí nováček, který právě dokončil základní výcvik (blicí smajlík). A podle jakých materiálů vézt výcvik?
Z mojeho pohledu jedinný kurz, který stojí ve Vyšpointu za to, je BMATT, a jistě není překvapením, že za ním nestojí češi, ale angličani.
Na závěr bych chtěl říct všem dobrým vojákům, kteří slouží ve Vyškově, vás se tato kritika netýká. Ale jistě uznáte, že jste ve velké menšině.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Vyškov

Příspěvekod Pavel » 21 srp 2009, 11:19

:lol:
Pavel

Příspěvekod Lonewolf » 21 srp 2009, 14:47

Pěkně vystiženo, všichni víme že Vyškov je jenom přístav pro Gumy, které potřebují přežít, pokud by se ze dne na den zavřel, vůbec nic by se nestalo a vůbec nic by to nenarušilo, jelikož stejně nic neprodukuje, jenom pohlcuje peníze, je to taková komunistická fabrika, kde se dělá výrobek kterej není žádanej, a je nepoužitelnej, čili taková umnělá zaměstnanost jako tu fungovala za komunistů. Pokud má někdo připravit vojáka, tak to musí bejt člověk kterej má zkušenosti, nikoliv zkušenosti z nějakejh štítů a podobnejh cvičení ze kterejch armáda míru žila, nesmí mít šuplík plnej rudejch předpisů, musí mít zkušenosti to je to hlavní. Ale vše je problém sistému kterej to umožňuje, pokud by se tam i takovej člověk objevil tak ho semelou, ryba smrdí od hlavy.
Lonewolf

Příspěvekod Andy » 24 srp 2009, 17:53

Shodou náhod se na army.cz objevil tento článek nazvaný "Kde se z vojáků stávají profesionálové"
Je tam celkem srozumitelné popsáno, co se nachází ve vojenské akademii Vyškov. Jinak je to celkem nudné čtení, odkaz na článek je zde: http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14778

Ve Vyškově si hodně zakládají na Centru simulačních a trenažérových technologií. Byl jsem tam dvakrát asi na týden, a mělo to hrozně much. Teď se mi ale zdá, že konečně simulátory BVP vypadají tak jak mají, že jsou tam berany a ne joystick, a snad se to chová jako reálná technika. Jestli s tím máte někdo skušenost, tak mne to celkem zajímá. Na jiných fotkách jsou pořád ty kabinky s joystickem.
Celkem dobrý je, že to nahrává rádiovej provoz a všechno co se stane, je možný zpětně přehrát i na obrazovce.
Andy
Administrátor

Images: 121

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou