vstoupit či nevstoupit

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

vstoupit či nevstoupit

Příspěvekod Pat » 26 srp 2010, 16:28

Zdravím,
chlapi co sloužíte, můžete poradit jestli to má cenu se hlásit do armády ? Vím že je teď STOP, ale ten jednou taky skončí.
O co mi hlavně jde, jaká bývá pracovní doba? V nějakém tématu sem četl že je to špatný s tělocvikem ... je to všude nebo záleží na velícím?
Pokud na to člověk má a má odslouženo nějakej rok, jsou možnosti postupu nebo je to o štěstí v horším případě o známostech ?
A pokud by někdo mohl napsat jaké útvary jsou v Oloumouci a Brně(plus okolí) tak bych byl moc vděčnej.
To by na začátek stačilo :lol: jinak doufám že se objeví jenom slušné odpovědi, protože někteří přispěvatelé by se nad sebou měli zamyslet.

Pro admina : dost dobrý forum
Pat

Re: vstoupit či nevstoupit

Příspěvekod Pavel » 27 srp 2010, 13:25

Zdar!
Jak je to s nabíráním do armády nevím, ale pokud to myslíš vážně, tak bys měl určitě kontaktovat KVV - krajské vojenské velitelství, které má nábor na starosti. Ale slyšel jsem, že se má rušit několik stovek míst, možná i nějaké útvary (zase?!).
Pracovní doba v armádě záleží na konkrétním místě, někde na štábíčku ve Vyškově to může být velice příjemné, na bojovém útvaru občas dost nepříjemné. Dále záleží konkrétní pracovní doba na veliteli útvaru. Někde se dělá od 6:30, někde od 8:00 a taky se to často liší v průběhu týdne. Existuje možnost požádat o individuální pracovní dobu.
S tělocvikem to je špatný jak kde. Pořád je armáda jedno z mála zaměstnání, kde máš v rámci pracovní doby možnost sportovat. Spousta lidí se bude vymlouvat, že nemají tělocvik, ale dokud je nikdo ke sportu nedokope, tak sedí na kanclu.
Co se týče postupu, podle mých zkušeností, pokud není člověk úplně blbej, pracuje na sobě a něco pro to dělá, tak ho postup nemine, je potřeba mít také trpělivost.

S útvary okolo Brna a Olomoucí ti moc neporadím, to musí někdo jinej, nicméně měl by sis ujasnit, co vlastně chceš v armádě dělat a hned se ti výběr rychle zúží.

A díky za pochvalu, ale trochu to tu stagnuje.
Pavel

Příspěvekod Pat » 27 srp 2010, 15:43

Dík moc za odpověď,
no jasno celkem mám, rád bych na bojový útvar. Ale mám strach že jediná možnost je Prostějov, protože o 4.brn sem zatím neslyšel mnoho chvály.
Ale prostějov mi přijde jako armádní olymp. Takže asi skoro kdekoliv kde se člověk může něco naučit a pak zkusit ten Prostějov.
No tu pracovní dobu sem myslel jen orientačně. Spíš mi jde o to, jestli má člověk čas i na něco jiného.
Zkusím kontaktovat to KVV, ale asi mi řeknou to co mají na stránkách.

"Pokud máte zájem o služební poměr vojáka z povolání, můžete
na personální poradenské lince nebo na krajském vojenském velitelství
nechat zaregistrovat své jméno a telefon a po obnovení náboru
budete našimi pracovníky kontaktováni."

Já věřím že se to tu rozjede, navíc pár "topiců" je dost dobrých a dá se dobře počíst i zasmát ;)
Pat

Příspěvekod Pavel » 30 srp 2010, 07:32

Zdar, rozhodně bych doporučil jednu věc. Pokud bys náhodou chtěl sloužit u 601, tak nemá cenu čekat až ti bude 30. Stačí na sobě pár let pracovat na nějakém běžném bojovém útvaru a pak už splňuješ předpoklady. Oni si tam stejně každého vycvičí podle své potřeby a dávají přednost mladým a silným. Samozřejmě musíš projít psychotesty, které nejsou úplně jednoduché a pro někoho jsou nepřekonatelné.
Můj tip je, že jakmile (jestli) se tahle republika dostane z krize, bude mít Armáda najednou problém naplnit stavy, protože teď už má na trhu práce opravdu snad jen jednu výhodu. Jistotu, že ti vždy přijde výplata. Její výše se ovšem snižuje a má snižovat dále.
Pavel

Příspěvekod Pat » 07 zář 2010, 12:23

Nazdar,
díky moc za odpovědi a za rady. No jestli ten nábor někdy začne tak to určitě zkusím.
Jinak sem četl tvůj příspěvek k výběrovému řízení k SOGu a přijde mi to hodně brutální.
Předpokládám že nešlo o to splnit vše na 100,ale prostě co nejlépe. A hlavně s klidnou hlavou.
Pat

Příspěvekod Pavel » 08 zář 2010, 12:48

Ono to i bylo postaveno tak, že třeba nešli stihnout časové normy. A když už, tak ne dlouhodobě. Tam šlo o jiné věci :-)
Pavel

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou