od iracek2004 » 07 kvě 2010, 21:33
Souhlas jak jsi psal - tak poslední věta svatá pravda . Já sloužim 13 sezonu u VP tak tu složku znám. Velitelskej sbor je připosranej celkem slušně. Největší akce v dějinách VP jsou v červnu bahna. Tam se VP bude zase realizovat jako blbečkové na křižovatkách a regulaci provozu. Na to se připravuje rok do předu. Neskutečné, ale je fakt , že VP za to nemůže to je marketingovej tah jinejch lidí co se na takové akci napakujou - soukromé firmy atd. Výcvik ANP v Afgoši je přesně reálnej stav u VP. A nemluvě o hlídání velvyslanectví kdo to dnes dostal že? 601 to má v úkolech to je jejich parketa?? Asi vítr ne? Pak ten zákon 124 má vypadat v praxi...Lidi na VÚ jsou možná méně erudovaní to je fakt , ale zase upřímně na takové funkce jako je kulometník, pomocník pancéřovníka atd, tam by asi maturant dost dobře nešel makat. To je parketa pri ty vyučence, stejně ja tam fluktuace jako svině i tak, ale zase za ty prachy a výhody, rehábky volna atd se jim to vyplatí. Pak hodí misi a jdou do civilu stejně. Já osobně si myslim, že všechny výhody po 1.1. 2011 mít VP nebude, protože je to neudržitelné. Bude muset tak jako tak dojít reorganizaci VP, jsem zastánce aby VP šla pod jednotlivé brigády. Aby každá brigáda měla svou četu rotu VP a ta by dělala pro ní jen. Třeba pro 4brn. by byla ČETA VP a ta by dělala a policejně zabezpečovala tuto brigádu.Ale jen by pro ně dělala, a ten velitel by jí nevelel, jen by prostě řekl, že potřebuje udělat tu a tu práci a ta jednotka VP by to dělala. Aby nedošlo k ovlivnění a zneužití této složky velitelem. Čerpám zvlastních zkušeností, protože tento systém tu již byl v roce 1998-2001, kdy jsme byly v četě VP a dělali jsme pro 4 brn, měli jsem i výsadkovou přípravu seskoky s brigádou dělali jsme strážní službu , dopravku, pořádkáře , alkohol vše co velitel potřeboval a vše také fungovalo. Protože, jsme byly součástí té složky a oni věděli o nás a my o nich. Nebyly tam prostě třecí plochy tak jako dnes, kdy velitel VÚ potřebuje udělat regulaci při výjezdu např. vozidel na vagonování na VVP a aby si dal doslova dnes kolkovanou žádost u VP. Tam to pak nějakej slinta u VP na štábu přečte pak to leží na tmo štábu a odpoví se chudákovi veliteli, že VP nemá prostředky , aby to zabezpečila. Fakt super. pak je lepší, když si ten velitel vyškolí nějaké bojse roťáky , a tymu udělaji regulaci na silnici možná lépe než samotná VP. To je to co dneska prostě u VP nefunguje. Pak se radši pořádaji letní hry VP a další nesmyly, prezentace na veřejnosti bambiriády pro děti , ale výslednej efekt je , že tato složka je zadarmo v těchto podmínkách drahá. Tak to prostě dnes je. Odbočim je spravedlivé, aby příslušník SOG náčelník logistiky, byl povýšenej na majora a ten praporčík šel na rotmistra sloužit do Týniště jako ta největší socka??? Manžer logista, kterej za ten nepořádek nesl odpovědnost tak je ještě povýšenej. To je ten manažer armádní že? Je to správné teda, že to tak u VP funguje, když je ještě navíc šetřen OOK (vyšetřovateli VP) v rámci armádních zakázek v SEPU? Proč nešel dělat velitele strážní čety i on do Týniště na pozici poručíka?? Pak, když to člověk vidí tak se mu chce fakt zvracet jen. Já tam dělám 13 rok, ale jsem nazlobenej na tuto složku jako svině. Dodělal jsem vejšku a přemejšlim, že odejdu k PČR nebo Celní správě.VP mě po tom všem strašně zklamala.