Vojenská policie

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

plácání nesmyslů

Příspěvekod iracek » 24 pro 2009, 23:55

U VP kroutim již 13 rok tak si dovolim tvrdit ze tu složku znám docela dobře.Když pominu temnou dobu, kdy K VP přešli bývalí kontrášové - VKR a zde se schovávali poměrně dlouho a pak odešli s tučnou výsluhou do civilu - tak na plácání nesmyslů odpovim tak, že SOG a jeho lidi znám velmi dobře.I Bývalého velitele , kterého si mimochodem vážim, protože to byl opravdovej voják, který měl zkušenosti a dokázal připravit kvalitně lidi do misí do Iráku například.To, že manažersky selhal to je jiná věc.Mimochodem podívejte se jak dnes ti tzv."MANAŽEŘI" jsou v civilním sektoru úspěšní.Bývalí majoři,podplukovníci, plukovníci dnes otevírají závory na VÚ u vojenských lesů.V civilu se uchytilo jen nepatrné procento někde ve firmách.Civilní chleba je totiž o mnoho tvrdší než ten za státní útraty.Mimochodem vojenské školy žádné nemám i bakaláře jsem dodělal v civilu.Ale co se týká SOMU tak ten mohl jít kam chtěl od SOGU.Nic to nemění na tom, že skoro sto tisíc ten člověk prostě zaplatil, protože mu to zařízení rozkradli jeho kolegové od Úspo.Tak to prostě je.Od SOGU šel materiál nejen k šestce, ale i na další útvary VP.Polovinu lidí od SOG jsem znal. Protože jsem je zažil na útvarech VP nebo i na bojovejch útvarech AČR.Jinak tito rádoby velitelé tam zkrátka zklamali to je hotová věc.Přece museli sami vědět, že každá speciální jednotka, která se vytvoří, tak má konkurenci u jiného útvaru .Názorný příklad byla právě ta šestka z prostějova.SOG měl lepší vybavení, který neměla ani URNA u PČR to se všeobecně vědělo, protože Tvrdík jim tenkrát koupil vše co oni chtěli a na co si ukázali.Mě osobně je to jedno nikdy jsem to nezáviděl, jen prostě nechápu, proč tito lidé nedokáží přiznat chybu, že to velitelsky nezvládli ne jen v AFgánu, ale především tady doma na Strahově a u pučmidrátů na GŠ.
A nakonec v AČR jsou tři druhy lidí: První, kteří přijdou do práce a nafasujou si lopatky a samopaly a jdou cvičit to je příklad 4 brn.Druhá skupina to jsou lidé, kteří přijdou do práce a dělaj imitují činnost i vytváří šetří to je případ VP.Třetí skupinou jsou ti jako Voj.hasiči, letovodi,ochranné směny na letištích a další co jsou zalezlí na ošetřovnách atd.Tito lidé nejsou v podstatě vidět na žádných akcích jako jsou střelby atd.Opět nemám pravdu? Pravda hold někdy bolí. ;)
iracek

Re: Vojenská policie

Příspěvekod Andy » 25 pro 2009, 11:52

1) Že byl zrušen SOG je určitě i manažerské selhání, ale asi těžko velitelů skupin. Manažerských selhání bylo na SOGu několik, zejména v presonální oblasti. Tak jako na každém útvaru. I Urna měla svého času problémy s některými členy. Nikdo toho ale nevyužil, jako v tomto případě.
2) S hodnocením inženýrů na závorách souhlasím, nechápu, že ti lidé nemají vlastní hrdost. No, prostě gumy.
3) Že nějaký logista zaplatil 100000,- je smutné. Ale tuším, o kom mluvíš, a skutečnost je ta, že neměl v pořádku "papíry" od materiálu. Mně třeba armáda už připravila o několik tisíc za to, že jsem nevrátil nějaký materiál, který jsem nikdy neměl a někdo mi ho napsal na kartu. Tady to zafungovalo opačně. Nikdo ho na kartě neměl. Psát, že to rozkradli kolegové od SOGu je trochu moc hustý.
4) Od Sogu šel materiál nejen k šeste, jasně, ale psal jsi o SOMu, a ten šel k šestce.
Závěrem, mám vždy trochu problém rozluštit co se snažíš říct, hodnotíš útvar na základě toho, že jsi "polovinu" lidí znal. Tvoje názory jsou "hotová věc". Mně spíš přijde, že logista, co musel zaplatit pěknou pálku si postěžoval a ty jsi si na základě toho udělal názor.
Je jednoduchý na internetu něco plácnout, plivnout na něčí práci a přitom sedět za počítačem, bez opravdové znalosti problému. Teď si nás například obvinil, že jsme zloději, co okradli chudáka logistu.
Kromě mně tady skoro nikdo ze SOGu nepíše a já kluky chápu. Nebudou se obhajovat, protože ví, kde je pravda a ví, že to nemá cenu. Češi budou vždycky věřit tomu negativnímu na úkor pozitivního.
Pro příště všechny debaty na téma SOG pište do kategorie SOG. A my se můžeme vrátit k debatě o vojenské policii. Třeba k tomu, jestli budou zrušeny pohotovostní oddělení, jak se o tom neustále mluví. Nebo o tom, jak může velet VelOs člověk, který by opravdu měl tak akorát stát na bráně, jelikož jediná věc, které rozumí, je jak je voják oblečen.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod iracek » 26 pro 2009, 01:15

K SOGU se vracet nebudu faktem je že byl prostě zrušen a hotovo.Jinak zcela souhlasím s příspěvkem myslím, že se to jmenovalo "co mě nejvíc sejří".Přesně vystiženo tak nějak armáda v česku bohužel funguje.(doložím, hlavně ad se nikomu nic nestane, atd.)Jinak ja si dobře pamatuji, když u jednotlivých velitelství VP sloužilo cca 70 lidí.Pak přišel velký třesk kolem roku 2003 a byly založeny pohotováky na jednotlivých velitelství.Dnes má jedno velitelství vždy kolem 140 lidí asi tak celkem i o.z.tabulkově.Osobně si myslím, že by mělo být jedno pohotovostní oddělení pro celé česko.Možná dvě v rámci moravy? Primární určení má být , aby tyto oddělení zakročili proti narušitelům v rámci AČR z venku.Skutečnost je taková, že měli tak dva,tři zásahy za dva roky ostré??Zbytek je imitace a cvičení.Nemluvě o hotovostech slavných třicítkách, kde se kopou tak akorát do zadku na základně.Jedinej zásah mají tak akorát, když dojdou pučmidráti na kontrolu, tak si někteří "malodůstojníci"udělaj zásah v trenkách.To je realita těchto odděleních.Jedinou záchranu a jejich podstatu bych viděl v misích v rámci tzv. postkonfliktní rekonstrukce.To co se dělalo v Iráku a ted Armáda supluje práci VP V afghánu, kdyz cvičí místní policii.Podstatou výcviku těchto odděleních, ale je aby jednotliví příslušníci nemysleli a dělali a vykonávali co jim rychlokvaškové řeknou.Kam se postaví tak tam bude i za tři hodiny stát, protože mu žádnej poručík na skupině neřekl , aby už tam nestál.Udělal bych jak jsem psal jedno oddělení pro celou armádu, někde na letišti, kde bude i vrtulník kdyspozici.Pak není třeba aby všechna velitelství měla tyto oddělení.Jinak velitelský sbor u VP hlavně ten na HVVP to je opravdu perlička.Jeden dělostřelec vedle druhého pak to tak vypadá u celé VP.Problém VP je ten, že někdy si hrajeme na vojáky a někdy na policisty a pak to tak vypadá.Každa ves jinej pes obrazně.Bud jsem policajt nebo voják, ale obojí prostě dělat nelze.Pekař peče housky, ale nebude přece míchat maltu zedníkům.
Ochranná služba - ten velitel to je ten co byl na letišti na Ruzyni??
iracek

Příspěvekod Andy » 26 pro 2009, 10:52

Velitel se jmenuje Blažek, a nečekal jsem, že útvaru, který má na starosti ochranu VIP a další důležité úkoly, se může stát člověk, který vůbec neví, která bije. Je to přesně ten typ, pro kterého je hlavní, aby se nic nestalo, aby to hezky dokroutil do důchodu. Chápe jen jednoduché věci, které vidí přímo před sebou: ustrojenost, pořádek, pořadovost. Tam jeho znalosti končí.
Příklad: Jede se kolona přes Prahu v největším provozu na majáky, tramvaják přesvědčen o svém právu místo brzdění cinká a jede dál. Do toho prší, kostky mokrý, o kolejích nemluvím. Výsledek je motorka zapíchnutá v tramvaji (předjížděla kolonu do další křižovatky) a platit to má řidič motorky! Škoda nebyla velká, ale pracovali byste pro takového velitele?
To je jen jeden příklad ze sta, kde se tenhle člověk objeví, lidé zůstavají stát s otevřenou pusou.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod zabak » 01 led 2010, 02:52

Ze své osobni zkušeností vím, že velitelský zbor u VP stojí za hovno. Sloužil jsem ve Starý Boleslavi. A na blbečky Rendla, Clachulu a mnohé další se nedá zapomenout. Jak muže velet velitelství člověk který se bojí vyjet do mise? Nebo zástupce Cláchula není schopen udělat Stanag 1 a to na něm byl dobře pětkrát. Nebo připosraný šef Tábora Neibauer nebo jak se to jméno píše. Byl jsem s ním v prvním kontingentu v Iráku a to byl tedy zážítek oplotil naší základnu tak, že britové si mysleli že to je vězení.
Jinak se shodnu s iračkem, že jeden pohotovák by stačil. Kbely letiště a je vystaráno. Všude blízko, muže dělat potporu i Velosu. Jinak můj názor je že celá VP je zbytečně přebujelá.
zabak

čekání na zázrak

Příspěvekod iracek2004 » 03 led 2010, 21:22

Šéf Tábora se jmenuje NEUBAUER.Pořád snim mám co do činění takže se nebudu o něm vyjadřovat.To, že je připosránek to je pravda, ale má k tomu hodně důvodů.Jak jsem už psal sloužim u VP poměrně dost let tak vím jak tato složka funguje již jsem něco psal v předešlém příspěvku.Nicméně faktem je, že dnes situace došla tak daleko, že nějaké součinnosti s PČR nepřicházejí v úvahu, protože jsou všichni v rámci velení u VP připosránci.Nemají zkrátka ty koule na to, aby rozhodli a už konečně se také začalo dělat něco záslužného.Dnes VP funguje tak, že v podstatě kontrolujeme samy sebe.Děláme si tzv.po vojensky "PAKÁRNU" kontrolujem a buzerujem se navzájem.Jedna kontrola stíhá druhou a kontrolují se velmi důležité věci jako štítky na bednách u zbraní, jestli má někdo nevyčistěnou zbraň, knihy kontrol jestli jsou evidované a mají to správné Čj., jestli je čárka ve spise nebo tam chybí tečka,seznam inventáře a skříní jestli má štítek a td.Taková činnost zabere tolik času, že máme co dělat abychom šli po 16:00 hod domů.VP opravdu má velmi mnoho důležité práce.Nasrat lidi není tedy vůbec žádný problém.Porady trvající od 08:00 hod do 15:00 hod nejsou výjimkou.My u Vp dnes již víme na základě těchto velmi plodných porad co kdo bude kdo dělat např. v listopadu nebo prosinci tohoto roku.Tyto věci mě úplně dokážou vytočit.Jinak pohotováky jak jsem již psal jsou zaopatřovacim ústavem, kde se dají vydělat celkem solidní prachy na dnešní dobu.Pořád se připravují na nějaký zásah akorát nikdo neví na jaký.Součinnostní akce s PČR jsou ve smyslu fiktion.Já třeba nechápu, když se ztratí občas děti nebo se pátrá po pachatelích závažné trestné činnosti, proč nemůžou právě tito lidé pomoci od těchto pohotováků.Pak to dopadá tak, že ztracené děti a další hledají občané důchodci, kteří se brodí lesem, polem a hledají tyto osoby.Pohotovák sedí u TV a DVD a kope se do zadku za solidní prachy.Tak vypadá činnost těchto odděleních a nemluvě o technice, která je připravena na zásah, který nikdy nebude. Ne jen auta, ale i další vymoženosti jako jsou přístroje nočního vidění, kterým je na polici ve skladu velmi dobře.Místo toho aby se těchto věcí využilo třeba v noci při hledání osob.Já osobně mám VP velmi rád.Víte proč?Mám to domů deset minut beru třicetdva za hovno a vím ,že mě nikdy nikdo nikam nic řešit nepošle, protože jsme všichni připosraní něco rozhodnout a udělat.Hodně smutné za ty léta služby..... Bohužel jsem došel za tu dobu k názoru, že mě osobně to vlastně vyhovuje.KDO NIC NEDĚLÁ NIC NEZKAZÍ.
iracek2004

Příspěvekod Andy » 04 led 2010, 19:14

Čus :-)
Alespoň si upřímnej. Vidím to podobně, jen si myslím, že by se neměl člověk smiřovat s tím, že už nikdy nebude dělat SKUTEČNOU práci. To radši odejít pryč.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod Cody » 06 led 2010, 23:44

Proč se VP něak nezredukuje,vždyt takhle to nejde ne,nechápu-nikdo koho znam to nechápe. :(
Cody

Příspěvekod WIDOWMAKER » 23 led 2010, 15:31

SOG YOU´RE NOT FORGOTTEN
WIDOWMAKER

Příspěvekod WIDOWMAKER » 23 led 2010, 15:36

CODY proč ? Kdo stál u zrodu VP ?
WIDOWMAKER

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou