od Andy » 25 pro 2009, 11:52
1) Že byl zrušen SOG je určitě i manažerské selhání, ale asi těžko velitelů skupin. Manažerských selhání bylo na SOGu několik, zejména v presonální oblasti. Tak jako na každém útvaru. I Urna měla svého času problémy s některými členy. Nikdo toho ale nevyužil, jako v tomto případě.
2) S hodnocením inženýrů na závorách souhlasím, nechápu, že ti lidé nemají vlastní hrdost. No, prostě gumy.
3) Že nějaký logista zaplatil 100000,- je smutné. Ale tuším, o kom mluvíš, a skutečnost je ta, že neměl v pořádku "papíry" od materiálu. Mně třeba armáda už připravila o několik tisíc za to, že jsem nevrátil nějaký materiál, který jsem nikdy neměl a někdo mi ho napsal na kartu. Tady to zafungovalo opačně. Nikdo ho na kartě neměl. Psát, že to rozkradli kolegové od SOGu je trochu moc hustý.
4) Od Sogu šel materiál nejen k šeste, jasně, ale psal jsi o SOMu, a ten šel k šestce.
Závěrem, mám vždy trochu problém rozluštit co se snažíš říct, hodnotíš útvar na základě toho, že jsi "polovinu" lidí znal. Tvoje názory jsou "hotová věc". Mně spíš přijde, že logista, co musel zaplatit pěknou pálku si postěžoval a ty jsi si na základě toho udělal názor.
Je jednoduchý na internetu něco plácnout, plivnout na něčí práci a přitom sedět za počítačem, bez opravdové znalosti problému. Teď si nás například obvinil, že jsme zloději, co okradli chudáka logistu.
Kromě mně tady skoro nikdo ze SOGu nepíše a já kluky chápu. Nebudou se obhajovat, protože ví, kde je pravda a ví, že to nemá cenu. Češi budou vždycky věřit tomu negativnímu na úkor pozitivního.
Pro příště všechny debaty na téma SOG pište do kategorie SOG. A my se můžeme vrátit k debatě o vojenské policii. Třeba k tomu, jestli budou zrušeny pohotovostní oddělení, jak se o tom neustále mluví. Nebo o tom, jak může velet VelOs člověk, který by opravdu měl tak akorát stát na bráně, jelikož jediná věc, které rozumí, je jak je voják oblečen.
What the mother fuck?