Vojenská policie

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Re: Vojenská policie

Příspěvekod Andy » 28 lis 2009, 22:31

Díky za názor, s něčím souhlasím, s něčím ne. Předpokládám, že teď, když už je zrušený ten zlý a nafoukaný SOG, tak konečně půjdou peníze do zbytku VP a teď budou dělat práci SOGu oni. Nepořádek v materiálu a v papírech je na každém útvaru, a jestli někdo trvdí že ne, tak si lže do kapsy.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Nekontrolovatelná moc

Příspěvekod 5988 » 29 lis 2009, 12:00

iracek píše:Chápu spoustu lidí v AČR, že vojenskou policii nemají rádi.Bylo by to lepší, kdyby VP nebyla,protože pak byste si mohli dělat už uplně cokoliv.V resortu obrany který je právě v rámci armády specifický by pak nikdo tuto práci nedělal. Nemluvě o tom co se v posledních týdnech probírá v médiích je jen špička ledovce.Každý znás by si měl zamést před sebou hlavně a pak teprve řešit ostatní.Pak by si už opravdu někteří velitelé dělali úplně co chtěli to chápu, že je VP trnem v oku hodně lidem.Ale v zásadě je to dobře, protože kdyby byla velmi oblíbená VP tak by to bylo hodně špatné.Chápu, že spoustě zlatejm hvězdičkám to není příjemné, když praporčík nařizuje jak to bude.To jsou právě ty vojenské zhovadilosti některých šéfíků,kteří si myslí, že velí celé zeměkouli.Trestná činnost je v armádě celkem vysoká a nebezpečné je , že je to vše skrytou formou, aby se vše ututlalo zamaskovalo atd.Pak musíme číst v médiích jaká je v AČR situace to je hodně smutné.Opilí vojáci za volantem vozidel drogy,extremismus,krádeže munice atd to je také realita současné AČR.
Ještě k SOGU: spíše by se dalo říci Tvrdíkovi děti že ano.Vše co se odehrálo u této jednotky s toho plyne několik věcí.Managerská práce veškerá žádná tady je klasický příklad toho jak to dopadá, když slavné velení této jednotky je v roli statistů.Oni měli obrovskou tzv.investiční příležitost to vše prodat tzv. co umí aby byly opravdu dobří.Nepovedlo se, protože doplatili na lidi, kteří přišli od PČR a řešili své věci v misích jako bijci aby se vyřádili. To této jednotce hodně ublížilo nekompetentnost nezvládání chování.Jejich EGO bylo prostě trochu posunuto jinam a to byl začátek pádu.Už od založení Jardou Tvrdíkem to byl jejich táta, který jim koupil co si oni naporoučeli.Měli vše na úkor jiných útvarů VP.Nepopsatelný nepořádek v materiálu ve vozidlech, kdy kolikrát ani nevěděli kde mají na inventury ke konci roku auta.Nepořádek v munici nekontrolovatelné výdeje munice neuzavřené výkazy o spotřebách kdy neměli uzavřené ani předešlé roky spotřeby .Materiál, který se vydával na dobré slovo.Firma dodala v krabicích hodinky za 20 000 kč a všichni si braly jako když jdou pro rohlíky.Arogance vůči ostatním lidem od VP.Oni mohli vše a vše jim procházelo a ostatní museli počítat, že 1+1 jsou 2. U SOG bylo 1+1 vždy 11...Stačí pro ukázku co vše je možné???Nelituji je není opravdu proč věřte,že je lepší když nejsou.Ostuda se ted přesunuje jinam na armádu je to tak lepší i když smutné.

Podle mne se pleteš v tom, že vojáci nemají VP rádi proto, že jim brání dělat cokoliv. VP na běžném útvaru není vidět, maximálně je potkáte jak chodí na oběd. A tady třeba pramení moje neoblíbenost Vepře. Vždycky, když jsem šel na oběd, potkal jsem skupinku vepříků jdoucí z oběda. Kalhoty, triko, čepice. Pozdravil jsem vojensky, jak se má, ale odpovědí mi bylo přehlížení, jako bych byl nějaký hmyz. To bylo jediné moje pravidelné střetávání s příslušníky VP. Možná detail.
Souhlasit musím s tím, že VP nikdy nemůže být oblíbená, vzhledem k tomu, jaké mají úkoly.
Ještě k SOGU. Tohle co jsi napsal, je nesmysl.
1) Manažerská práce. Naopak, na tomto útvaru jako na jednom z mála používala manažerská práce. A dokonce personální práce, což je v AČR unikát.
2) Větu s investiční příležitostí jsem nepochopil. Jak prodat tzv. co umí aby byli dobří? Pokud to uměli, tak už byli dobří, ne? Jako že se dělalo málo ukázek pro lidi, kteří problematice vůbec nerozumí?
3) Pokud by do SOGu nepřišli lidi od PČR (respektive byl zakládán lidmi od PČR), nikdy by se nedostal tak kam se dostal. Byl by to jen další zbytečný pohotovák bojující o nezrušení sebe sama.
4) Ta věc s nevědomostí, kde mají při inventuře vozidla. Hmm. Asi mluvíte o inventurách z toho roku, kdy SOG byl už stažen z AFG a vozidla tam zůstala, protože, světe div se, se do běžného dopravního letadla pro cestující nevejdou. Plánování přesunu zpět do ČR byl jeden velký zmatek, ale na starosti to mělo hlavní velitelství VP, ne logistika USPO, už vůbec ne bojová část. Nebudeme se asi bavit o nekompetentnosti funkcionářů HVVP, že?
5) Munice.. Z Vašeho pohledu nepořádek v papírech, z mojeho pohledu nejlépe vycvičení vojáci v Armádě, co se týče střelecké.
6) Materiál se vydával občas na dobré slovo, s tím, že do karty to bylo zapsáno později. Jaký rozdíl oproti tomu, když jsem onehdá na Karlíně chtěl nafasovat tužkové baterie, a starej komoušskej skladník mně vyjebal, že musím přinést ty vybité, jinak mi nic nedá. Ale měl v porádku papíry, to jo.
7) Arogance - možná někteří lidé byli arogantní, stejně jako jsou arogantní lidé v každé jiné jednotce.
8) Jo a ještě že SOG měl vše na úkor ostatních útvarů VP. To je ale typická česká závist, je mi na blití. A copak bys chtěl, co měl SOG? Jak bys to použil? Jak bys ospravedlnil nákup pro potřeby tvé jednotky? Jaké má tvoje jednotka plnit úkoly? Jaký má mandát. Kdyby nebyl SOG, žádné peníze navíc byste nedostali, ani byste nedostali to, co dostal SOG. A nedostali byste ani některé věci, které jste dostali proto, že je SOG zavedl do Armády.
Čecháčku!
5988

Příspěvekod parasutist » 29 lis 2009, 14:12

Andy píše:Díky za názor, s něčím souhlasím, s něčím ne. Předpokládám, že teď, když už je zrušený ten zlý a nafoukaný SOG, tak konečně půjdou peníze do zbytku VP a teď budou dělat práci SOGu oni. Nepořádek v materiálu a v papírech je na každém útvaru, a jestli někdo trvdí že ne, tak si lže do kapsy.

Myslim ze praci prevezmou PohOd myslis ze to nezvladnou? Zase nic tak specialniho jste nedelali a pokud ano tak co? Aspon na uzemi CR? Nejak mi usla njaka specialni cinnost dle zak.124/92, RMO č.35/2003, nikde zadny rozdil v cinnosti USpO teda krome pusobnost na celem uzemi CR. A pokud vim stale se ridime zakony tohoto statu a nebo ne? Kdyz uz se budem bavit o oficialni cinnosti jednotlivych slozek VP, mozna jsem neco prehledl treba ZVP NVP č.???
parasutist

Příspěvekod Andy » 29 lis 2009, 20:10

Jasně že to převezmete. A hned potom převezmou PMJ všechnu práci URNy.
Počkáme si rok, a pak nám povíš co jste převzali za práci.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod parasutist » 02 pro 2009, 10:47

Chapu se jsi n...ze vas zrusili to by byl kazdy bohuzel si za to muzete sami vzhledem ke vztahum ale to neznamena ze tim konci zivot.Nebo ano? Bohuzel v ACR to tak chodi zrusit osvedcene a pak to pracne davat dohromady jinde.Nevim porad se tady motame kolem stejnych veci at je to v tomto odkazu nebo jinde.Bohuzel ted to bude tak ze to nejspis bude na PohOd.nebudem rozebirat jakou kvalitou zda vyssi ci nizsi ale neni treba nikoho predem podcenovat co myslis?
parasutist

Příspěvekod Stan » 03 pro 2009, 21:08

Andy píše:Jasně že to převezmete. A hned potom převezmou PMJ všechnu práci URNy.
Počkáme si rok, a pak nám povíš co jste převzali za práci.

Ciste hypoteticky pokud by URNu zrusili, tak by to opravdu asi byli PMJ, kdo by jejich praci musel prevzit, nebo ne?

Asi nikdo nemuze poprit ze vycvik SOGu/URNy se od vycviku PohOd/PMJ precijen odlisuje... jasne jadro asi je dost podobne, ale nemyslim si ze soucasti standardniho vycviku by byl napr zasah proti teroristum v letadle atd...

...otazkou zcela jinou pak je vyuzitelnost a realne vyuziti/vyuzivani schopnosti PohOd a prenesene vlastne temer cele VP... ale to bychom se na jednu stranu dostali k lidem ve vedeni VP a jejich pristupu/schopnostem neco u MO/NGS "prodat/prosadit" a na stranu druhou k ochote soucasneho vedeni MO/NGS "poslouchat" cemukoliv od VP... coz uz je trosku jina pisnicka...
Stan

Příspěvekod eve » 04 pro 2009, 13:33

STAN. Je to spíše nereálné, že by URN zrušili, ale kdyby, tak by tu práci převzala jednotlivá KZJ či SPJ, ale PMJ asi těžko...
eve

Příspěvekod Stan » 04 pro 2009, 13:45

eve píše:STAN. Je to spíše nereálné, že by URN zrušili, ale kdyby, tak by tu práci převzala jednotlivá KZJ či SPJ, ale PMJ asi těžko...

Samozrejme, ze je to nerealne... jen jsem chtel modelove/prirovnanim ukazat, ze kdyz ted u VP zrusili SOG tak jedinou dalsi slozkou stejneho/podobneho typu a s odpovidajicim opravnenim jsou prave PohOd, ktera by v pripade potreby mohla zasahovat misto SOGu.
Stan

Příspěvekod iracek » 23 pro 2009, 01:13

Někdo to má doma.......
Jen ještě k Úspo.nebo SOG to je jedno.
Investiční příležitostí tak jak jsem psal v předešlém komentáři jsem myslel prodat svou práci a své zkušenosti.To se nepodařilo tedy vůbec této jednotce.Jinak manažerská práce?? Kdyby se tam dělala opravdová tzv.manžerská práce tak by tuto jednotku asi snad nerušily.od toho tam tzv. "manageři" byly aby tuto práci dokázaly dělat v rámci této jednotky.To se jim nepodařilo.Jinak ten nadpis někdo to má doma tím jsem myslel právě to smutné tu pointu na konec o SOGU.Tam byly někteří tak dobrý a zkušení, že rozkradli některá zařízení a materiál a mají ho dnes doma možná někde na zahradě.Víte co je to například tzv.SOM? Nejvěší blamáž a pomsta pro VP jako celek.Toto zařízení někdo kompletně od těchto rádoby bojovníků elitních rozkradl.A ta pointa na závěr? Zaplatil to samozřejmě obyčejnej praporčík logista na této jednotce.Opravdoví kamarádi jak se patří bojovníci ve zbrani na které se můžem vždy spolehnout.Obrazně si ten člověk koupil nové auto a SOM.Opravdový manažeři jeden jak druhej.......
iracek

Příspěvekod Andy » 23 pro 2009, 22:45

Som šel na šestku. Plácáš nesmysly cos někde slyšel, asi od toho chudáka logisty. Celkově tvůj příspěvek nemá hlavu ani patu.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou