Vojenská policie Praha

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Vojenská policie Praha

Příspěvekod 5988 » 16 pro 2009, 20:04

Zdar, zakládám toto téma pro diskuzi o Vojenské polici v Praze. Tedy HVVP, VelOs a další.
Přiměl mne k tomu poslední výplod mesié Blažka, a sice, že všem vojenským policistům zakazuje nosit náboj v komoře (pistole Glock 17). Důvod? Žádný, prostě se rozhodl. Pokud tedy někdo chcete pěknýho Glocka, stačí si pro něj dojít k nějakému VP. Pokud tedy neporušuje nařízení.
Co si o tom myslíte? Je normální, že složka, která je vyzbrojena moderními zbraněmi, umožňujícími nošení nabité pistole, se dobrovolně vzdá této výhody?
Jo, zapoměl jsem, vzniklo to tak, že nějakej ZMRD, jinak tu gumu nemůžu nazvat, viděl jednoho VP, jak si po střelbách nabíjí pistoli, tak jak byl zvyklý. Provedl tedy teplý bonz, jak je možné, že policista chodí s nabitou zbraní.
Podle mně, pokud mám pistoli, má být nabitá a připravená ke střelbě. Vytahuju jí, jen když jí chci opravdu použít a vím, že je nabitá.
5988

Vojenská policie Praha

Příspěvekod Jastreb1 » 16 pro 2009, 20:39

Ale ale kolego,
nač ty sprostá slova? Položme si otázku, zda vojenský policista vykonává takovou činnost, že by při ní musel mít náboj v komoře? Buďte rádi, že vám ty pistole neposbírali úplně. Pádných důvodů by se pár našlo.
Jastreb1

Re: Vojenská policie Praha

Příspěvekod 5988 » 16 pro 2009, 21:00

Ano, to jsem čekal. Proč jinak nosit pistole? Chápu, že se někdo nemusí cítit pohodlně s pistolí s nábojem v komoře. Ale proč to někomu striktně zakazovat? A co zásobník? Proč ho nevyndat a nedat do kufru? Glock je pistole udělaná pro nošení náboje v komoře. A důvody:
1) Vím, že mám zbraň připravenou ke střelbě
2) Chovám se ke zbrani s větším respektem, nehraju si s ní, nevytahuju jí zbytečně z pouzdra
3) Nabitá zbraň mně nutí zůstat ve střehu a dávat si na ní pozor
4) A určitě ještě další důvody, které možná někdo napíše za mne.

Proč nenosit náboj v komoře?
1) Sám si nevěřím
2) Nevěří mi nadřízený (to je tento případ)

Chápu, že nějaký úředník na HVVP nechce nosit náboj v komoře. Nechápu, že to nařizuje i lidem, kteří jsou ve výkonu a svojí zbraň ovládají. A už vůbec nechápu, že někdo bonzuje. Tohle je přesně to, co se děje na HVVP, řeší se absurdity a problémy se neřeší.
Argument, že se stejně nic neděje neberu. Ono se totiž občas i něco děje, a jednou za čas se stane velkej průser. A pak se řeší proč nebylo to, proč nebylo ono, proč neměli dost munice, proč neměli neprůstřelnou vestu.
5988

Příspěvekod eve » 16 pro 2009, 21:52

Je to tu pořád o jednom a tom samém... VP nemá smyl, VP nedělá žádnou práci, VP si hraje na něco co není.......
Ale mezi náma děvčatama... Zatím jiná složka, která by případné problemy v armádě řešila, krom VP není, je to policie v armádě a i kdyby zatím nic neudělala ( ale tomu nevěřím) , tak tu musí být... až se něco stane a VP nebude, tak se bude hulákat, že ji tu nemáme...
Nechme ji stejné podmínky jako má PČR v civilním sektoru, tak ať má VP uplně stejne podmínky v armádě...
A pokud se nepletu, tak PČR mít včelku v komoře muže, proč by tedy nemohla mít VP....
eve

Příspěvekod parasutist » 16 pro 2009, 22:02

no máš pravdu a nemáš pravdu.Bohužel jsme v ARMÁDĚ a ta se řídí předpisy a tak to prostě je.Nejsme PČR aby jsme měli nabité zbraně bohužel to inklinuje opět k tomu že si každý bude opět dělat co chce jak už to tady bylo:v civilu si chodil každý VP, se služební zbraní doma, jezdilo se služ.auty domů a podobné věci. Pokud chceš toto provozovat je potřeba jít k PČR(MěP)taky mi plno věcí vadí ale určitě tohle je někde níž že nemám náboj v nábojové komoře.Co tak změnit myšlení důstojníků kteří velí u VP a nikdy před tím nikdy nesloužili u útvaru a přišli rovnou ze školy to byl nápad!samozřejmě také řadoví VP, kteří přišli rovnou po SVŠ bez praxe u vojsk to se pak dějí věci.Tito vojáci kdyby náhodou někdy přišli k vojskům tak to bude jejich smrt.
parasutist

Příspěvekod 5988 » 16 pro 2009, 22:24

Nevím v jakém předpise je, že nesmí být náboj v komoře.
Netvrdím, že tenhle problém je to nejdůležitější, co se aktuálně děje.
Jde o to, že se mne to osobně uráží, že jsem tak nedůvěryhodný, že mi někdo musí nařizovat takovou věc. Asi podle sebe soudím tebe.
Opět vyhrává myšlení, že voják je pitomec, kterému musíme nařídit úplně vše, místo toho, aby jsme mu dali důvěru. V případě, že jí zklame, následuje trest.
5988

Příspěvekod zabak » 01 led 2010, 03:25

Pro parasutist, koukám že SOG Ti leží stále v žaludku a pišeš o tom co jsi sám zažil nebo Ti o tom někdo povídal. V civilu se chodilo proto že se v civilu plnili úkoly a jezdilo se v civilních autech na civilních značkách a asi by nebylo nejlepš sedět v nich v mundůru. Zbraně se nosily to je pravda, ale taky ti mohli kdykoli zavolat a mohl si jít pracovat. A neměl jsi "holý zadek".
zabak

Příspěvekod parasutist » 01 led 2010, 14:24

to Zabak:
jsem jmenoval ze slo UsPo? nejmenoval, a taky vis vse koukam. Nekde vyse pises jak jsi slouzil v St.Bol. a tady uz skaces jinam. Nic mi nelezi v zaludku ale proste je to tak ze tady na uzemi CR nejsme ve valce a je treba ctit zakon at je jaky je. Nelibilo se ti odesel jsi, misto aby jsi se pokusil neco zmenit. Ja se snazim i kdyz jsou to vetrnne mylny, ale az odejdu tak se vztycenou hlavou.
parasutist

Příspěvekod zabak » 02 led 2010, 02:27

V Boleslavi jsem sloužil, pak jsem přešel jinam a kdyš zrušili útvar tak jsem šel do civilu. Nemusel jsem se ohnout a sam pro sebe si zdůvodňovat proč zůstat.Musím, ale přiznat že rozhodnutí mi usnadnilo odsloužených 15 let. Tím jsem dosáhl na výsluhu a o to to bylo lehčí. Těško říct jak bych postupoval kdyby to bylo čtrnáct a půl. Další věc proč jsem šel byla ta špína co se nakydala na útvar a na lidi z něj. A srali nám na hlavu ty samý lidi co nás před půl rokem vyzvedávali do nebe.
Celou dobu v armádě jsem se snažil měnit některé věci, ale kdyš se dívám s odstupem. Musím si přiznat že většinou šlo o zbytečně vynaložené úsilí. Vždy se našel nějaký nadřízený který dříve či později danou věc destruoval a mohlo se začít znovu. Jeden příklad v bouli jsme s klukama rozjeli zdravotní připravu, chodilo se na záchranku a do ÚVN. Trvalo skoro rok protlačit záchranku. Protlačit zavedení zdravotnického materiálu to by vydalo na článek. Pak to fungovalo asi tři roky a teť to jde zase do kytek.
Na tebe jsem reagoval z protože tvůj článek jsem si stáhnul na SOG. Asi jsem si ho špatně vyložil. Jsem jedině rád jesti nejsi další z těch pomlouvačů sogu. Domrtvol se přece nekope :lol:
S hlavou nahoře a rovnými zády Tě zdraví žabak.
PS. nikdo nevívše a já teprve ne :shock:
zabak

Příspěvekod WIDOWMAKER » 30 led 2010, 12:52

Doufám že brzo budete OUT OF SERVICE s koncem SOG přišla VP o hlavu, ruce, a nohy, teť se tady válí zechcaný a posraný torzo
WIDOWMAKER

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou