Vnesu trochu klidu

Zde se diskutuje o tom, co se právě děje v Armádě. Například o snížení příspěvku na bydlení, propouštění vojáků, škrtech v resortu ministerstva obrany. Každý je vítán přispět svým názorem, nebo aktualitou z Armády.

Vnesu trochu klidu

Příspěvekod Sydny » 21 čer 2011, 05:42

Tak jsem si řekl že třeba začnu tím, že vnesu trochu klidu do již tak rozbouřených vod náladovosti příslušníků AČR..... to zdanění v článku z 2. června 2011 autor hovoří o zrušení daňových úlev, které se týkají i příplatku za službu v zahraničí poskytovaného v cizí měně vojákům a příslušníkům bezpečnostních sborů. No tak to je dezinformace ze strany novinářů, jako obvykle. Uvedený příplatek na základě dohody Ministerstva obrany s Ministerstvem financí, tak jako dosud zdaňován nebude a z návrhů novel daňových zákonů byl vyjmut.
A myslím že tohle si ani dovolit nemohou jelikož mise neplatí Česká republika, ale NATO.
Sydny

Re: Vnesu trochu klidu

Příspěvekod lukynolom » 21 čer 2011, 15:40

Docela by mě zajímalo a to nejenom mě:-), kde jsi tuhle informaci získal, že se příspěvek na bydlení a další věci danit nebudou. Jestli je to pravda tak by se to už určitě rozkřiklo. Sám jsem voják v činné službě a nic takového jsem nikde neslyšel. Doufám že máš pravdu a opravdu dobrý zdroj informací, protože sám jsem přišel už o 2000( menší hodnost, tarif o třídu nižší, -10 procent) a ještě kdyby mi příští rok vzali min. 3600 z příspěvku, tak nevim nevim jak bych pak dokázal platit hypotéku, zabezpečit rodinu apod..
Samozřejmě chápu nutnost reforem, ale ono to člověka a hlavně jako zaměstnance docela štve, že vpodstatě kvůli předraženým zakázkám, naprosto zbytečným nákupům techniky která se ted bude vyřazovat apod., na tom nejvíce budem byti my, řadoví vojáci.
Podle mě směřuje celá tato organizace do .......
Alee svitla mi tu nadějě:-) tak at je to pravda
lukynolom

Re: Vnesu trochu klidu

Příspěvekod Sydny » 22 čer 2011, 08:11

No stačí sledovat http://www.vlada.cz

lze tam najít vše co prochází sněmovnou,co se odhlasuje..je tam tzv. knihovna připravované legislativy..

zde máš schválenou úpravu 221 o VZP,teď nyní...sebraný příspěvek na přestěhování, rodičovská pro vojákyně podle civilu, platba za výstroj když odejdeš do 2 let atd

http://eklep.vlada.cz/eklep/page.jsf?pid=KORN8HGH8NOO

(je to v přílohách)

To že armáda se rozkládá protože ten motor a to nejnižší sbor bude bez peněz anebo v civilu je jasné.....a ten zbytek si lze dohledat...

Jo a pozor,nebude se danit POUZE platba peněz z mise,to ostatní se danit (zřejmě) BUDE.....najdi si někde kalkulačku čisté mzdy-třeba na ww.práce.cz, otevři výplatní pásku, odečti od souhrnu příjmu 3600 a dej to do ní jako hrubý plat,z 25 máš 19+-.....já už jsem v civilu a nečekám až budou plné úřady spolubojovníků a zaplněný trh ex-profíky. Mám 20 čistého,služební mobil,auto a hlavně nikdo po mě neřve a neřeší se tu nesmysly a pomluvy a systém padajícího hovénka kdy z malé věci ten poslední velitel nadřízený udělá miniaturní problém velikosti vraždy mrtvého moře,tady se to řeší kolektivně bez klacků pod nohama a řiťolezců...na to fakt není čas...a jedu od 6:00 do 14:30 a pak čistá hlava....

držím palce
Sydny

Zpět na Armáda ČR - aktuality, kauzy, novinky