Dnes jsem dostal tuto zprávu:
Ahoj Andy! Nějak nevím kam zařadit zprávu o dění na Šajku a tak to nechám na Tobě.
Během pár posledních týdnů se tady stalo několik událostí, které nejen že nemají v armádě co dělat, ale jsou to hlavně věci, za které se stydím i jako obyčejný řadový voják.
Poslední ,,kapka", která se těm dřívějším ani v nejmenším nevyrovná a ani s nimi nemá nic společného, bylo sobotní postřelení jednoho z nás. Dva kluci si předávali pouzdra na pistole kvůli nástupu, kdy jeden měl stehení a druhý kožené opaskové. Jak určitě víš, tak na základně se nesmí nosit zásobník ve zbrani, ale kožené pouzdro má místo pouze pro jeden a ten druhý se dá dát leda do kapsy. Majitel koženého pouzdra měl ale proti nařízení zásobník ve zbrani, přičemž při kontrole komory zásobník málo povytáhl a zřejmě si neuvědomil, když viděl prázdnou hlaveň, co udělá závěr, když ho pustí. Vyšla rána, jeden je s čistým průstřelem u amíků ve špitále a druhého ještě dneska dusila výslechama vojenská policie a komise, která dneska dorazila.
Komise odvolala a poslala domů velitele kontingentu, velitele RZ a velitele ČZ! Jsem přesvědčený, že nikdo, kdo dělá to co má a kdo to dělá dobře, tak proti ani jednomu z nich nemůže říct jedinné křivé slovo! Žádná falešná autorita získaná řvaním na buzeráku a taky žádní papíroví čerti, ale přitom stačil jejich pohled a každý hned věděl, kde má být.
Jasně, je to průser jak barák, ale stalo se to díky souhře nešťastných náhod, díky nepřemýšlení a já bych moc rád věděl, jak komise dospěla k závěru, že právě tihle byli repatriováni? Mohli snad nějak ovlivnit to co se stalo? Zanedbali něco ze svých povinností?
Jedinné, co z celé věci chápu je to, že armáda nedrží pohromadě a to taky bude zřejmě příčinou současného stavu.