Postřelený voják v Kosovu

Zde se diskutuje o tom, co se právě děje v Armádě. Například o snížení příspěvku na bydlení, propouštění vojáků, škrtech v resortu ministerstva obrany. Každý je vítán přispět svým názorem, nebo aktualitou z Armády.

Postřelený voják v Kosovu

Příspěvekod Andy » 24 lis 2009, 21:55

Dnes jsem dostal tuto zprávu:

Ahoj Andy! Nějak nevím kam zařadit zprávu o dění na Šajku a tak to nechám na Tobě.
Během pár posledních týdnů se tady stalo několik událostí, které nejen že nemají v armádě co dělat, ale jsou to hlavně věci, za které se stydím i jako obyčejný řadový voják.
Poslední ,,kapka", která se těm dřívějším ani v nejmenším nevyrovná a ani s nimi nemá nic společného, bylo sobotní postřelení jednoho z nás. Dva kluci si předávali pouzdra na pistole kvůli nástupu, kdy jeden měl stehení a druhý kožené opaskové. Jak určitě víš, tak na základně se nesmí nosit zásobník ve zbrani, ale kožené pouzdro má místo pouze pro jeden a ten druhý se dá dát leda do kapsy. Majitel koženého pouzdra měl ale proti nařízení zásobník ve zbrani, přičemž při kontrole komory zásobník málo povytáhl a zřejmě si neuvědomil, když viděl prázdnou hlaveň, co udělá závěr, když ho pustí. Vyšla rána, jeden je s čistým průstřelem u amíků ve špitále a druhého ještě dneska dusila výslechama vojenská policie a komise, která dneska dorazila.
Komise odvolala a poslala domů velitele kontingentu, velitele RZ a velitele ČZ! Jsem přesvědčený, že nikdo, kdo dělá to co má a kdo to dělá dobře, tak proti ani jednomu z nich nemůže říct jedinné křivé slovo! Žádná falešná autorita získaná řvaním na buzeráku a taky žádní papíroví čerti, ale přitom stačil jejich pohled a každý hned věděl, kde má být.
Jasně, je to průser jak barák, ale stalo se to díky souhře nešťastných náhod, díky nepřemýšlení a já bych moc rád věděl, jak komise dospěla k závěru, že právě tihle byli repatriováni? Mohli snad nějak ovlivnit to co se stalo? Zanedbali něco ze svých povinností?
Jedinné, co z celé věci chápu je to, že armáda nedrží pohromadě a to taky bude zřejmě příčinou současného stavu.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Postřelený voják v Kosovu

Příspěvekod Andy » 24 lis 2009, 21:57

Jen bych chtěl za sebe říct, že to možná byla souhra nešťastných náhod, ale v první řadě nesprávná manipulace se zbraní. Za tu by ale měl v první řadě nést odpovědnost ten, kdo zbraň drží v ruce, nebo ne?
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod Stan » 24 lis 2009, 23:48

Andy píše:Jen bych chtěl za sebe říct, že to možná byla souhra nešťastných náhod, ale v první řadě nesprávná manipulace se zbraní. Za tu by ale měl v první řadě nést odpovědnost ten, kdo zbraň drží v ruce, nebo ne?

Každopádně souhlas s Andym.

Jinak velitelé byli nejspíš odvolání kvůli momentálnímu zvýšenému zájmu médií o různé aféry v AČR, proto aby veřejnost "viděla", že se "něco" děje. Nebo se nejmenovaný pohlavár naštval s tím, že prostě "to si někdo z velení odskáče". Odvolání (ať už dočasné nebo permanentní) velitelů však, dle mého názoru, bude mít negativní vliv na jakoukoliv další přípravu dalších rotací do misí. Mám tím na mysli, že každý nový velitel se bude bát a proto vojákům pomalu zakáže nosit náboje/zbraně, případně každý bude muset podepisovat milión všemožných prohlášení a jiných papírů.
Stan

Příspěvekod IronHorse » 25 lis 2009, 18:38

Andy píše:Jen bych chtěl za sebe říct, že to možná byla souhra nešťastných náhod, ale v první řadě nesprávná manipulace se zbraní. Za tu by ale měl v první řadě nést odpovědnost ten, kdo zbraň drží v ruce, nebo ne?

Samozřejmě máš naprostou pravdu, o tom není pochyb, a věř mi, že odsud místo do té doby naprosto v pohodě kluka, odletěla troska! Mimochodem i sesazený velitel kontingentu prý prohlásil, že pokud to bude potřeba, tak se za něj postaví a pokud to půjde, tak ho chce zpátky k útvaru. Každopádně si to oba budou pamatovat do konce života. Nic méně celou základnou teď cloumá nálada, že si to nikdo neumí představit.
Hlavně mě na celé věci zaráží to, že slavná komise zničila kariéru třem, podle mě schopným velitelům!
Tak mě napadla, v souvislosti s naším panem doktorem, odpověď patologa Slavíčka z Policejní akademie, když se ho ptali, jak se stal z doktora patologem :P ! ,,Pane doktore, jak jste se stal z doktora ministrem obrany?" ,,Ále, to vám takhle operuju a najednou koukám, že pitvám!" :lol:
IronHorse

Zpět na Armáda ČR - aktuality, kauzy, novinky