Co mně nejvíc sejří.

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Re: Co mně nejvíc sejří.

Příspěvekod Andy » 26 říj 2009, 16:43

Čau Sua.sponte (že by Rangers :-))?
Souhlasím a děkuju za tvůj příspěvek. Určitě jsem ten původní text napsal trochu rejpavě, aby se to rozjelo. Je jasné, že jsou potřeba i lidé, kteří to všechno řídí, a že vzhledem k jejich vzdělání mají zvláštní statut - důstojníci. Řekl bych sice, že u nás je kdejakej podržtaška, kterej má pod sebou sekretářku a fabii, hned podplukovník a podle toho to vypadá, ale to je na jinou diskuzi.
Možná rozdíl mezi rotmistry a některými důstojníky, kterým říkáme gumy, je ten, že většina rotmistrů si uvědomuje, že na to nemá.
Problém mnoha praporčíků je, že si myslí, že na to mají, ale jediný důvod, proč jsou v této pro jiné armády vysoké hodnosti je ten, že mají maturitu a zrovna nebyl nikdo jinej, komu by tu hodnost dali. Důkazem je to, že povýšit vás na nadrotmistra nemůžou, ale jmenovat praporčíkem ano.
A pak jsou ti důstojníci, kteří si myslí, že jen proto, že prolezli Vyškovem, tak jsou něco víc, než ti ostatní. Ti si taky neuvědomují že na to nemají, a ještě jim to prochází.
S píčováním svatá pravda, to je jasné, ale nesmíte se to přehánět.
Reorganizace hodností přišla asi o 19 let později, než měla, ale alespoň, že tak. Uvidíme, jak to ještě dopadne v praxi, protože známe své lidi, že.
Peace between ranks - to je dobrý heslo, ale požaduje pochopení od obou stran.
Čus.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod IronHorse » 26 říj 2009, 22:06

Skorpion píše:Ještě k těm gumám , ty asi sejří každého normálního člověka a bohužel nepatří mezi ohrožené druhy.

G - geneticky
U - upravený
M - majetek
A - armády
:lol: :P
IronHorse

Příspěvekod parasutist » 30 říj 2009, 08:58

Andy píše:Nechci se hádat, ale mám pocit, že ty útvary v závorce nejsou brigády, ale prapory.

jj mas pravdu.
parasutist

Příspěvekod parasutist » 30 říj 2009, 09:05

Reorganizace hodnosti neprisla pozdeji! Uz jsme tady meli deleslouzici des,cet. Pokud si vzpominam dobre vse nekdo poslal do kytek asi zak 221/99 kdy se smahem z tewch co meli maturitu stali pres noc pprap.Jo soc.armada mela vyhodu v tom ze clovek dle hodnosti poznal aspon ze ten clovcek njakou dobu slouzi a nejspis take neco umi.Prap. uz byl nekdo a to nemluvim o nprap.A dnes vsichni vime jak to je ze?A opet se to cele obrati ti co neco znaji atd.budou rtm. a kdo je pekne zarazen v neci riti bude vysmaty.Njak se jim ta pyramida hodnosti porad nedari obratit.
parasutist

Příspěvekod Lucka » 16 lis 2009, 13:43

V armádě opravdu čím dál lépe :? ..musim říct, že já jsem byla opravdu naštvaná včera...Jsem zatím u AZ a do profi armády bych to moc ráda zkusila, až si dálkově dodělám školu ( kdysi jsem studia nechala a proto zatím AZ )..to je ale moje blbost....Štve mě to, že neustále chtělí bůhvíjaký vzdělání, ...ale že v armádě byli lidi, co měli podmínky..,mají napisy SS...pěstujou a prodávají drogy..atd, to nikomu nevadí...hlavně že mají maturity :x ...nemůžu nějak pochopit, proč se neustále lidi posuzujou jenom podle vzdělání...A díky prodeji drog ( o kterém jste asi všichni slyšeli ), se mají zpřísnit podmínky pro přijetí do ačr...v čem :?:
Lucka

Příspěvekod Jastreb1 » 16 lis 2009, 17:31

Lucka píše:V armádě opravdu čím dál lépe :? ..musim říct, že já jsem byla opravdu naštvaná včera...Jsem zatím u AZ a do profi armády bych to moc ráda zkusila, až si dálkově dodělám školu ( kdysi jsem studia nechala a proto zatím AZ )..to je ale moje blbost....Štve mě to, že neustále chtělí bůhvíjaký vzdělání, ...ale že v armádě byli lidi, co měli podmínky..,mají napisy SS...pěstujou a prodávají drogy..atd, to nikomu nevadí...hlavně že mají maturity :x ...nemůžu nějak pochopit, proč se neustále lidi posuzujou jenom podle vzdělání...A díky prodeji drog ( o kterém jste asi všichni slyšeli ), se mají zpřísnit podmínky pro přijetí do ačr...v čem :?:

Ty nemáš ani výuční list?
Právě proto, že k firmě stačí jen výuční list, tak to vypadá jak to vypadá. Nerad bych se nyní dotknul lidí, kteří jej mají a zároveň jsou na tom inteligenčně lépe než někteří s červeným diplomem. Ale přeci jenom, člověk, který 8 let ždímal stát na sociálních dávkách a přitom ještě dělal tzv. na černo asi není pro firmu takovým přínosem jako člověk, který má např. obchodku, píše všemi deseti, zná jazyky apod.
Nžer tolik ty média. Co se týče těch znaků, tak se jednalo o pochybení jedinců. Pěstování drog je taky pochybení několika jedinců, které buď už zadrželi nebo ještě zadrží.
Jastreb1

Příspěvekod sua.sponte » 16 lis 2009, 18:54

Skorpion píše:Asi vím co jste mi chtěl říci , nemám v úmyslu hájit neobhajitelné ale jsou věci které se mně osobně dotýkají a i když si nedělám nárok na nějaké mentorování považoval jsem za potřebné se ozvat. Také bych se raději zůčastnil misí které by měly jiný účel nežli ten které tenkrát měly . Usury a sovětsko činský konflikt nebo Vietnam . Rád bych o jednotce ve které jsem sloužil napsal něco více ale přísahal jsem a já svoje slovo ctím.

Žádné takové mise neexistovaly, jen jste si je vysnil, nebo jste byl příslušníkem nějaké zcela neznámé jednotky o síle jednoho muže(vás), protože Holešov ani 22. pluk nikde v zahraničí nasazeny nebyly, pokud nepočítám cvičení na území spřátelených armád Varšavské smlouvy. Pokud máte nějaké informace naznačující opak, klidně je zveřejněte, padl režim a nikdo vás zavírat nebude. Ale bohužel, nic takového se opravdu nestalo, vždyť to víte sám :idea:
sua.sponte

Příspěvekod Lucka » 17 lis 2009, 16:53

Jestli někdo má nebo nemá výuční list, to nebylo zrovna to o čem jsem chtěla psát...ale asi je mi jasný, co si o takových lidech myslíš..upřímně já mám plno kamarádů, který mají vysoké školy..ale, neřekla bych že jsou šíleně chytřejší než já. Ale to už je jedno..a ani nejsem zrovna povaleč, který by pobíral soc.dávky...a ležel s nohama nahoře :!: ..ale to sem nepatří...Neříkám, že veškerý informace žeru, ale naštve to..
Lucka

Příspěvekod Cody » 25 lis 2009, 17:42

100% souhlas s Andym v 1. příspěvku...tam není co dodat,snad jen bohužel.
Cody

Příspěvekod humanoid » 15 čer 2010, 20:11

pozorne sem si to vse precetl jestli uz to co me sejri tu nezaznelo...lide se zdravotni klasifikaci C, o tlustochach se uz neco reklo, penize dolu ale nahoru uz ne (vyrocni prezkouseni), povysovani (po 15 letech u armady jen nrtm? trochu divne ne?), lide na fukcich ke kterym jejich vzdelani vubec neodpovida (muj pripad)
humanoid

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou