Polská armáda bez velení

Zde se diskutuje o tom, co se právě děje v Armádě. Například o snížení příspěvku na bydlení, propouštění vojáků, škrtech v resortu ministerstva obrany. Každý je vítán přispět svým názorem, nebo aktualitou z Armády.

Byla by pro naši armádu vojenská ztráta, kdyby se jí přihodilo stejné neštěstí?

ano
1
9%
ne
10
91%

Celkem hlasů : 11

Polská armáda bez velení

Příspěvekod Andy » 11 dub 2010, 10:26

Pád letadla s polským prezidentem a skoro kompletním nejvyšším vedením armády je bezesporu lidská tragédie. Je ale i vojenská?
Bez pokrytectví se musím přiznat, že jsem zapřemýšlel, co by se stalo s naší armádou, kdyby ji postihlo podobné neštěstí. Kdo by asi tak letěl z vojenského velení v letadle v našem případě a jak moc by nám pak chyběl?

Nevím, jak moc bylo nejvyšší polské velení kvalifikované, ale tak nějak na mne polská armáda působí mnohem profesionálněji než ta naše. Ikdyž naše má určitě supermoderní techniku, poláci mají zase odvahu bojovat. To je pro mne víc, než 100 Pandurů zaparkovaných za plotem kasáren. Z toho si odvozuju, že stráta vedení může být pro polskou armádu skutečně bolestivá. Ale nerozumím příliš tomu, proč by měla polská armáda zkolabovat. Každý člověk je zastupitelný a každý z těch lidí měl své zástupce.

Bylo by tomu tak i u nás? Nemluvím tady o lidských strátách, mluvím o vojenských. Pro někoho to zní možná cinicky, ale nemám pocit, že kdyby se zřítilo letadlo s Pickem, Bartákem a jeho věrným spolucestovatelem Páleníkem (možná by tam byl i chudák Landa), velitelem společných sil Žižkou a dalšími veliteli, že by to byla pro Armádu nějaká zásadní vojenská ztráta. Spíš si myslím, že naopak. Armáda pod těmito lidmi sice modernizuje techniku, lidé jsou až na druhé straně.

Možná mi budete nadávat, ale nemám rád, když novináři přehání. Dozvídáme se jak byla většina našich politiků pravými kamarády toho a nebo tamtoho polského politika, novináři se předhánějí, kdy vytáhne z tématu víc, co všechno se může nebo nemůže stát a podobně.

Na závěr - pád letadla s polským prezidentem a skoro kompletním nejvyšším vedením armády je bezesporu lidská tragédie.

přikládám anketu.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Polská armáda bez velení

Příspěvekod eve » 11 dub 2010, 12:23

Andy: ve všem musím souhlasit s tebou, už včera jsem na jinem foru psal, že by jsme něco takoveho potřebovali u nás a take jsem jmenoval jmena: Barták, Pícek, Páleník + Představitele plitických stran...
Jenomže u nás je tohle nemožné, u nás nikdy nelitaj jedním letadlem..., naš stat má přece tolik peněz, že si každej muže litat sólo....

Co se stalo Polsku je veliká tragedie a soucitím sníma..., Prezident Katchinsky byl velikou osobností a i veliký přitel ČR v podpoře oddalováni podepsání Lisabonské smlouvy...

Nechť je obětem země lehká :'-(
eve

Příspěvekod Andy » 11 dub 2010, 15:44

Eve, potřebovali je možná silné slovo, nicméně díky za názor. Aby bylo jasno, nikomu bych to nepřál (asi), jen mně trošku vadí tenhle ovčí syndrom. Hromadně na všechny plivat, hromadně litovat, hromadně vynášet do nebes.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod eve » 11 dub 2010, 18:28

Take to nikomu nepřeji, špatně to vyznělo, pouze jde o to, že by mě to zasahlo meně, než když se to stalo ted Polákum ...
eve

Příspěvekod parasutist » 16 dub 2010, 16:43

a to jsem si přečetl že Barták nabídl naše velení pro pomoc Polské armádě pokud budou potřebovat. Tak to jsem se musel zasmát jedině že by chtěli armádu rozložit hňupové.
parasutist

Příspěvekod Andy » 17 dub 2010, 18:59

Tak to je fakt dobrej joke. To by byly pro poláky dvě neštěstí najednou.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Zpět na Armáda ČR - aktuality, kauzy, novinky