Zdravotní stav

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Zdravotní stav

Příspěvekod Shuang » 26 úno 2010, 23:40

Zdravím, měl bych dotaz ohledně vyběrového řízení. Měl jsem před rokem úraz kolene (konkrétně přetrhané vazy, trošku podrcená čéžka + něco s chrupavkou ) už jsem na tom celkem dobře, koleno se zdá pěkně zahojené ( drží pohromadě ) buším, dělám airsoft (před i po úraze) a přijde mi dokonce že uběhnu víc a s vetší zátěží než před úrazem sice s bolestmi ale nějak sem si zvykl. Mám jen obavy, že u výběru nahlédnou do zdravotní karty a jak zjistí že jsem měl něco s kolenem tak mě prostě vyhodí a nedají mi ani šanci u testů. Znáte někoho kdo slouží v armádě a přijaly ho s podobným problémem? Abych věděl že mám aspoň šanci :P , páč co jsem slyšel tak se na zdravotní stav při výběru mrtě hledí. Zatím jsem ještě na střední :shock: , tak mam čas vylepšit se po fyzické stránce.
Dík za odpovědi 8-) 8-)
Shuang

Re: Zdravotní stav

Příspěvekod Andy » 27 úno 2010, 09:19

Moje rada zní - znič zdravotní kartu a nikomu neříkej co se stalo. Podle mých zkušeností doktoři v armádě nehledají jak to udělat, aby ti pomohli po zdarvotní stránce a mohl si dál sloužit. Spousta mých kolegů má stejné zkušenosti. Jestli se nepletu, mají nějaké vnitřní nařízení, že v prípadě poškození kolena následuje automaticky přezkum a C. Samozřejmě jsou i kvalitní doktoři, ale to nařízení jim nedává prostor.
Jeden kolega například dělá pravidelně 250 bodů při přezkoušení (naposledy 3100m/12m). Má lehké astma, které zaléčuje. Pokud by se na to přišlo, půjde do civilu. Lidi, kteří udělají 51 bodů na přezkoušení jsou v klidu.
Tohle je můj názor, ale určitě bych rád věděl názory ostatních lidí, kteří s tím mají zkušenosti.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod eve » 27 úno 2010, 09:37

a pak máš geneticky dané věci, ktere ovlivnit nejdou např: Bilirubin. jak je zvýšený automaticky dostaneš C a nikdo se stebou nebaví, dostaneš C stejně jak někdo kdo nemuže pomalu chodit, přitom tě to v ničem neomezuje, nehledě na to, že PČR a HZS to vubec nevadí...
Ja jsem se setkal v armádě pouze s neochotou lékařu ( vyjma psychologa), buď spěchali na oběd a neřešili to a nebo si tě vychitnali a řešili nepodstatne věci....
eve

Příspěvekod Andy » 27 úno 2010, 10:04

To jsem ani nevěděl, že bilirubin tak vadí. Vím že vadí před misí, kdy se dělaj odběry a dá se celkem v pohodě snížit, když přestaneš na pár dní sportovat. A pak se dá snížit tím, že pošleš na krev za sebe někoho jiného.
To ale není nic proti tomu, jak do SFOR s Benešovem vyjel jeden pán, a úspěšně se mu podařilo zakrýt cukrovku. Holt když máš kamarády na správném místě. Ale v misi to prasklo a dostal R.
Ještě k těm psychologům, jejich lepší přístup možná souvisí se studiem psychologie :-). Ale jedna tlustá psycholožka v ÚVN asi studovala něco jiného, protože je nepříjemná jak činže a ráda vyhazuje lidi od psychotestů. Evidentně nemá ráda vojáky, což je dost zvláštní ve vojenské nemocnici.
Ale to jsem trošku odbočil od tématu.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod eve » 27 úno 2010, 10:39

to by mě zajimalo jak se dá snižit na hranici 21.0 umol...
Tou absenci sportu to zas tak moc neklesne...
A jak se dá na odběr poslat někdo jinej, když chcou občanku při odběru....
eve

Příspěvekod Shuang » 27 úno 2010, 11:29

Tak dík za radu, ale bohužel i kdybych zničil zdravotní kartu Tak pořád budu mít na koleni jizvu asi 25 cm od operace to už asi nepřehlédnou. Co bych mohl dělat kdybych byl C ? Jo a k té kartě to jím mám jako říct "no ona se nějak vypařila" :D? Však muj doktor bude mít kopie atd. ne?
Shuang

Příspěvekod eve » 27 úno 2010, 13:09

je tvoje karta vubec nezajima, chcou jen vypis od lekaře, tak se domluv s lekařem at tam nepiše nic co by mohlo vadit a na každej dotaz reaguj, že nikdy nic jsi neměl....

Jizvu ukecáš, tto mue byt i že ses někde pořezal....
eve

Příspěvekod Shuang » 27 úno 2010, 13:25

A jo tak díky moc za rady snad to nějak vyjde ;) Jinak bych to tu chtěl pochválit, člověk se tu dozví spoustu zajímavých a užitečných věcí.
Shuang

Příspěvekod Andy » 28 úno 2010, 11:39

eve píše:to by mě zajimalo jak se dá snižit na hranici 21.0 umol...
Tou absenci sportu to zas tak moc neklesne...
A jak se dá na odběr poslat někdo jinej, když chcou občanku při odběru....

Jasně, pokud to máš geneticky, tak to asi moc nezměníš, ale hodně často se stává, že lidi cvičej, pak jdou na krev a maj vysoký hodnoty. Řešení je vysadit trénink.
S tou občankou asi jak kde, po mně jí nikdy v ÚVN nechtěli.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod eve » 28 úno 2010, 12:17

já byl 2X na odběrech v VN Olomouc a vždy ji chtěli, dokonce mi Mudr. Veselý cosik říkal, že je neplatna, protože ju mám na 2 části...
eve

Další

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou