Co mně nejvíc sejří.

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Re: Co mně nejvíc sejří.

Příspěvekod Flyer43 » 16 srp 2009, 08:54

OHLAS NA SCORPIO
Přisahal ste boleševikům pane za to se dnes můžete akorát stydět, a jedinej kdo v týhle zemi poplival naše otce byli právě vaší rudí bratři , mého tátu pověsili protože lítal v Anglii a nebyl tam sám soudruhu, proto nikdy nebudu akceptovat někoho kdo chce ztěchto bestií udělat to, že né zase vše bylo tak špatný, pokud vám to chybí tak jak vám napsal Andy dnes se vtomto světě narozdíl od toho vašeho můžete svobodně rozhodnout a letět třeba do KLDR,CHina,Kuba, nebo za Hugem mi vám dráty do cesty neklademe.
Máte opravdu velkou drzost obviňovát tyto lidi tady, že plyvou na sví táty, naopak jsou asi v tomto národě jedni stěch mála kteří mají otevřené oči. A pokud tyto Gumy zde zmiňované jednou provždy zmizí, nebudeme zde muset vést tyto debaty které sem v podstatě ani nepatří, a za tou krvavou erou bolševismu udělame tlustou čaru.
Flyer43

Pro p. SCORPIO

Příspěvekod Clifton » 16 srp 2009, 11:44

Tady pane výsadkář ( i ostatní ) si můžete přečíst něco víc o Afghanistánu nebo Iráku z pohledu vojáků a nezaujetých reportérů. Je to něco jiného než TV Nova , Blesk a podobné "sdělovací prostředky" :evil:
Takže čtěte zde http://www.michaelyon-online.com/
Clifton

Příspěvekod Luigi » 18 srp 2009, 12:50

Když se někam balím a člověk co je několik let v armádě se mně zeptá a bereš si letní nebo zimní spacák, a kolik zásobníků, kolik vody...........atd. :evil: :twisted: :D
Luigi

Příspěvekod Clifton » 18 srp 2009, 16:55

,,There is always one!''
Co jinýho k tomu dodat... Už se těší, až s náma bude na Albatrosu :o
Clifton

Příspěvekod Luigi » 19 srp 2009, 17:07

:D Vidím to na větší Granslam ve vejtahu co ;)
Luigi

Příspěvekod Andy » 24 srp 2009, 18:32

Tak jste si pokecali hoši a vrátíme se k tématu, co? ;)
Na onwar.eu je zajímavý (jak jinak) článek nazvaný Dannattova válka s politiky. Sir Richard Dannatt byl jedním z důležitých kritiků ministerstva obrany. Neuhádnete z jaké pozice. Náčelník generálního štábu. Tomu se říká "mít koule". "Dannatt totiž obhajoval ozbrojené síly a jejich potřeby i proti jakémukoli politikovi. Jeho vlastnost říkat co si myslí se projevila krátce po nástupu do úřadu v roce 2006, kdy byl frustrovaný ze stavu a vybavení sil v Iráku a Afghánistánu".
Tak o někom takovém bychom si mohli nechat jenom zdát. Jedna věc je loayalita a druhá je vlezdoprdelectví a strach o svoje místo a kariéru. Není to ale jen u vysokých činitelů Armády. Slyšel jsem, že když byl ministr Barták v Žatci, měli vojáci nařízeno nestěžovat si na nic. Takže jedna zdravotnice začala vychvalovat zdravotnickou brašnu, tuším, že vzor 60 (nebo 86, to je jedno), a neuvědomila si, že ministr je původním povoláním doktor. Takže na ní koukal trochu udiveně. Kam tím mířím, i poslední picmoch se tak bojí o svůj flek, že bude lhát. A přitom pokud by řekl pravdu, respektive svůj názor, a řekl by ho rozumně, tak se mu nemůže nic stát. A hlavně, mohl by se podívat doma do zrcadla.
No nic, celý článek o Dannattovi je zde: http://www.onwar.eu/2009/08/24/dannatov ... -politiky/
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod parasutist » 08 říj 2009, 14:17

Skorpion píše:Dočetl jsem se ve vaších příspěvcích jak vás se... komunistický gumy a podobně .Víte někdo z vás něco o výsadkovém pluku specialního určení,22 .praporu specialních operací ve vzláštním režimu utajení a podobných jednotkách té mizerné kom. armády ? Dnešní specialové kteří ,za naše daně, dělají špinavou praci za elitu světa z USA a zajišťují jim přístup k naftě by se mohli od nich i něco naučit .Jsem bývalý výsadkář , je mi šedesát devět let a poněkud mě mrzí , že se šmahem, všecko co je z minulého režimu , haní . Plivete na své táty. To je to čecháčkovství !

22.výsadková brigáda, předchůdce dnešní 6skss.Taky jsem tam slouzil a další průzkumné a výsadkové brigády (Holešov, Chrudim, H.Brod, Vimperk, Tachov atd.Plnou současných vojáku vůbec nezná historii.
parasutist

Příspěvekod Andy » 08 říj 2009, 20:02

Nechci se hádat, ale mám pocit, že ty útvary v závorce nejsou brigády, ale prapory.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod Sua.sponte » 24 říj 2009, 13:03

Hele, škorpione, ty tady chceš někomu tvrdit že jsi byl v rámci holešova nebo čehokoliv v ČSLA nasazenej s rusákama v "Usurách", na čínské hranici nebo ve Vietnamu?? Nenech se vysmát, víc to nebudu komentovat :? . Jinak vážení praporčíci a rotmistři, máte pravdu, mezi důstojníky je spousta hňupů, ale mezi prápory a rotmistry je to LAUTR TO SAMÝ. Jen to většinou tolik nebije do očí protože ty lidi obvykle nemají podřízené, nebo jich nemají tolik. Mě na AČR sejří spousta věcí, ale většina jich je i v jiných armádách úplně stejná. Doporučim jeden postup: Nejdřív buďte tak dobří, aby vaši kolegové, podřízení a nadřízení neměli důvod p.čovat na Vás, potom teprve začněte p.čovat na ostatní. Pičuje se všude a vždy, ale je důležitý aby lidi chápali kdy je toho už moc. Věčné tlachání práporů o tom jak by to bez důstojníků šlo líp jsem bohužel v praxi mnohokrát vidět vyvráceno, když ti dotyční mistři dostali něco na starost a totálně to zk.rvili. Jinak peace between ranks hoši ;), tohle téma nemá cenu hlouběji řešit, každej rozumnej člověk chápe že svoje místo mají velitelé i podřízení. Těšim se na reorganizaci (na první o který to můžu říct) ve smyslu snižování hodností, už je mi trapný vysvětlovat zahraničním kolegům proč u nás je každej kdo má v prdeli díru warrant officer nebo master sergeant atd., když u nich to jsou bombarďáci se spoustou bojových zkušeností a mnohaletou praxí, a normální základní funkce jsou vojíni, svobodníci a desátníci. Ale to se mění a je to sehr gut. Tak zatim.
Sua.sponte

Příspěvekod Sua.sponte » 24 říj 2009, 13:12

Jo, a strašně, ale strašně mě serou tlustý vojáci, nehledě na hodnost :oops:
Sua.sponte

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou