Co mně nejvíc sejří.

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Co mně nejvíc sejří.

Příspěvekod Andy » 13 srp 2009, 18:16

1) Gumy. Neplést s důstojníky. Ne všichni důstojníci jsou Gumy a ne všechny Gumy jsou důstojníci. Gumy se bohužel stále líhnou, zejména na vysoké škole kdesi na moravě. Zde jim odeberou polovinu mozku a z druhé půlky vymažou rozumné uvažování. Je velmi těžké přetvořit Gumu zpět a vždy hrozí riziko recidivy. Gumy se vyznačují zejména vyžadováním autority, ačkoliv obvykle žádnou nemají. Dále jsou přesvědčeni, že jsou jakási vyšší rasa vojáků, něco jako bozi. Jelikož ničemu pořádně nerozumí, tupě vyžadují dodržování předpisů, které si ještě vysvětlují po svém. Odmítají zapojit běžný rozum. Dokáží se ale dobře maskovat, v případě potřeby se budou chovat jako jedni z nás. V přítomnosti výše postavené Gumy se ale rychle prozradí. No, popis Gumy můžeme probrat jindy.
2) Bývalé gumy, nyní občanští zaměstnanci. Pravděpodobně ještě horší než současné Gumy, protože jim jaksi uniká, že už nejsou velitelé praporů a brigád, ale přesto se tak dál chovají. Nejhorší jsou, pokud jsou někde na bráně, nejlépe ve Vyškově (ale jsou prostě všude). Ačkoliv vás vůbec neznají, jsou namachrovaný jak svině. Taky to často jsou pěkný svině. Na druhou stranu, jsme asi jediná armáda na světě, kde na bráně otvírají závoru inženýři a plukovníci ve výslužbě.
3) Vojáčci, co včera nastoupili, a dneska už jsou to mistři světa ve všem.
4) Nebo nýmandi, co za celou dobu nedokázali vůbec nic, ale neustále jim trčí nohy z něčího zadku. A majitelé těch zadků mě serou taky, že si tam tyhle sráče pouští. Obvykle jsou uklizený na štáb a hezky nám dávaj najevo jak jsou důležitý.
5) Papírový válečníci, schvalovatelé písemných příprav a plánů, kteří s důležitým výrazem řeknou: "Příjmení musí být velkými písmeny! A je tam málo bezpečnostních opatření!
6) Věta: "hlavně ať se nikomu nic nestane"
7) Věta: "úkoly minulého týdne byly splněny ...dramatická pauza.. dobrým způsobem
8) Slovo "doložim"
9) Osobní plán, který je nutné předkládat ke kontrole nějalýmu kokotovi na štábu, jestli to mám všechno hezky vybarvené.
10) Nástupy na nástupy
11) Ukázky!! Fuj, nesnáším ukázky. Nacvičování toho, jak to krásně umíme a pravidelně to cvičíme!
12) Nesmyslný služby. Dozorčí všeho. Zajebanej čas.
13) Připosranost dělat něco jinak. Budeme střílet na 300 metrů dávkama, protože tak je to v předpise. Hlavně že to bouchá.
14) Poučení o bezpečnostních opatřeních, kde se vyjmenovává 1000 věcí, jako by to snad bylo všechno, co se může posrat, a teď, když jsme poučený, tak se nic neposere. Zakazuji lesní pich! Nebo pych? Nestačí to podepsat jednou při vstupu do Armády? Je to snad trestnej čin tak jako tak, nebo ne?
15) Politici a přísavky, co ani neví, že už nemáme záklaďáky, ale rozhodujou o důležitých věcech.
16) Jo, a málem jsem zapoměl, nejvíc mně serou Komoušský gumy.
No nic, berte to s rezervou, obzvlášť důstojníci. Jasně že jste potřeba hoši ;) .
A připište taky něco, mně už to nebavilo psát.
Jo a ještě doplním, že občas se něco zlepší. Aby se objevila jiná kokotina.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Co mně nejvíc sejří.

Příspěvekod Návštěvník » 14 srp 2009, 04:03

Souhlas se vším co napsal Andy
Ještě bych dodal Vepře, kdo tuto instituci zakládal a stál u zrodu to ti inteligentnější vědí, jaké podmínky si nastolili víme ,1a půl násobky a spousta jinejch výhod, serou mně ano serou protože lidi kteří v armádě dřou na bojovkávh tyto víhody nemaji a ty kancelářský krysi ano, nebo slavné zásahovky v kterejch se topí prachy i když všichni víme že nikdy nezasáhnou, nemluvě o tom jak byli zvíhodňováni pokud se ucházeli o službu u SOG. SOG osobně považuju za jedinou součást VP která mněla smysl. Za další nechápu jak funguje VP když nemáme vojenskou prokuraturu-zastupitelství, hrají prostředníka kterej stejně vše předává státním institucím. :x
Návštěvník

Příspěvekod ravick » 14 srp 2009, 07:42

Jednoznačně papíry, písemné přípravy ,deníky bojové přípravy, docházka ,další docházka ,metodické listy,seznamy střílejícich,bezpečnostní opatření,výkazy.-a na to se nabalí druh písma a velikost, odstavce, řádkování- a pak vám 4.dny papírové práce nějaký komunistický impotent smete ze stolu.
Nástupy a mamutí cvičení na kterých se necvičí.Různé druhy MEPO- taky dobrý.
Migrace-příchody a odchody lidí.
Výškovský komunistický West Point.
Plnění našich závazků vůči Nato.

Až na vyjímky zbabělý český národ, svým chováním,politikou,neplněním slibů, čecháčkovstvím...... :!:
ravick

Příspěvekod Skorpion » 15 srp 2009, 21:06

Dočetl jsem se ve vaších příspěvcích jak vás se... komunistický gumy a podobně .Víte někdo z vás něco o výsadkovém pluku specialního určení,22 .praporu specialních operací ve vzláštním režimu utajení a podobných jednotkách té mizerné kom. armády ? Dnešní specialové kteří ,za naše daně, dělají špinavou praci za elitu světa z USA a zajišťují jim přístup k naftě by se mohli od nich i něco naučit .Jsem bývalý výsadkář , je mi šedesát devět let a poněkud mě mrzí , že se šmahem, všecko co je z minulého režimu , haní . Plivete na své táty. To je to čecháčkovství !
Skorpion

Příspěvekod Andy » 15 srp 2009, 21:32

Skorpion píše:Dočetl jsem se ve vaších příspěvcích jak vás se... komunistický gumy a podobně .Víte někdo z vás něco o výsadkovém pluku specialního určení,22 .praporu specialních operací ve vzláštním režimu utajení a podobných jednotkách té mizerné kom. armády ? Dnešní specialové kteří ,za naše daně, dělají špinavou praci za elitu světa z USA a zajišťují jim přístup k naftě by se mohli od nich i něco naučit .Jsem bývalý výsadkář , je mi šedesát devět let a poněkud mě mrzí , že se šmahem, všecko co je z minulého režimu , haní . Plivete na své táty. To je to čecháčkovství !

Moc o těch jednotkách nevím, ale můžete klidně napsat nějaký příspěvek na tohle téma. Pokud možno bez politické agitace. K těm komunistickým gumám, to je tak. Je dost pravděpodobné, že tito lidé, kteří nám vadí, ve skutečnosti nejsou komunisti, ale v každém případě jsou to gumy. Popis gumy najdete výše. Proč o někom říkáme, že je to komouš? Protože zejména jeho jednání s podřízenými bez rozdílu hodností vykazuje známky takového klasického komoušského velitele. Protože to jsou vojáci, kteří mají manýry z minulosti, které už dávno nejsou akceptovatelné, a jen díky svému postavení a tomu, že v Armádě se důstojníci za neschopnost nevyhazují, ale povyšují, tak tady stále jsou. Ostatně co nám vadí, je napsáno výše a nebudu to opakovat. Ale zase věřím, že za komárů nebyla taková papírová válka.
Jinak vojáci často dělají špinavou práci za elity světa. Já jsem zatím žádnou špinavou práci nedělal, ale jestli si můžu vybrat, tak budu dělat špinavou práci za svobodný svět, než za komunismus. Už jenom to, že si můžu vybrat, ukazuje na hlavní rozdíl. Přístup k naftě je taková otřepaná fráze, jak z Blesku. Nebudu tady ale nic obhajovat. Každý si může vybrat na které je straně. Čecháčkovsvtí je hlavně to, čekat že někdo všechno udělá za mně, hlavně ať mně to nic nestojí. A i takových je v Armádě ČR spousta. Jinak dík za příspěvěk, alespoň se to tu trochu rozproudí, ale žádám všechny na omezení se na věcné debaty, nejlépe o těch jednotkách speciálních operacích.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod Skorpion » 15 srp 2009, 22:08

Asi vím co jste mi chtěl říci , nemám v úmyslu hájit neobhajitelné ale jsou věci které se mně osobně dotýkají a i když si nedělám nárok na nějaké mentorování považoval jsem za potřebné se ozvat. Také bych se raději zůčastnil misí které by měly jiný účel nežli ten které tenkrát měly . Usury a sovětsko činský konflikt nebo Vietnam . Rád bych o jednotce ve které jsem sloužil napsal něco více ale přísahal jsem a já svoje slovo ctím.
Skorpion

Příspěvekod Andy » 15 srp 2009, 22:11

Zdá se, že někteří těžce nesou narážky na důstojníky, tak si zastřílíme do vlastních řad, co vy na to. Tak co nám může vadit na praporčících a rotmistrech :?: ?
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod Skorpion » 15 srp 2009, 22:14

Ještě k těm gumám , ty asi sejří každého normálního člověka a bohužel nepatří mezi ohrožené druhy.
Skorpion

Příspěvekod Andy » 15 srp 2009, 22:15

Skorpion píše:Asi vím co jste mi chtěl říci , nemám v úmyslu hájit neobhajitelné ale jsou věci které se mně osobně dotýkají a i když si nedělám nárok na nějaké mentorování považoval jsem za potřebné se ozvat. Také bych se raději zůčastnil misí které by měly jiný účel nežli ten které tenkrát měly . Usury a sovětsko činský konflikt nebo Vietnam . Rád bych o jednotce ve které jsem sloužil napsal něco více ale přísahal jsem a já svoje slovo ctím.

Ok. Mně spíš šlo o nějaké základní info, které jde pustit.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod Dutch » 16 srp 2009, 05:26

Ale jo našlo se i za komančů , viz. Holešov a rok 68 ale taky dopadli stylem za dobrej skutek spravedlivej trest, jinak to bylo strašný panoptikum, já byl jako základák v Kežmarku a ještě dlouho po návratu doo civilu jsem měl pupínky ze zelený barvy:-) pak jsem byl ještě jednou a xichty a hlavně jednání bylo skoro stejný rozdíl byl v tom že jsem neříkal soudruhu majore ale pane, normálně klony!
Dutch
Dutch

Další

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou