2) Bývalé gumy, nyní občanští zaměstnanci. Pravděpodobně ještě horší než současné Gumy, protože jim jaksi uniká, že už nejsou velitelé praporů a brigád, ale přesto se tak dál chovají. Nejhorší jsou, pokud jsou někde na bráně, nejlépe ve Vyškově (ale jsou prostě všude). Ačkoliv vás vůbec neznají, jsou namachrovaný jak svině. Taky to často jsou pěkný svině. Na druhou stranu, jsme asi jediná armáda na světě, kde na bráně otvírají závoru inženýři a plukovníci ve výslužbě.
3) Vojáčci, co včera nastoupili, a dneska už jsou to mistři světa ve všem.
4) Nebo nýmandi, co za celou dobu nedokázali vůbec nic, ale neustále jim trčí nohy z něčího zadku. A majitelé těch zadků mě serou taky, že si tam tyhle sráče pouští. Obvykle jsou uklizený na štáb a hezky nám dávaj najevo jak jsou důležitý.
5) Papírový válečníci, schvalovatelé písemných příprav a plánů, kteří s důležitým výrazem řeknou: "Příjmení musí být velkými písmeny! A je tam málo bezpečnostních opatření!
6) Věta: "hlavně ať se nikomu nic nestane"
7) Věta: "úkoly minulého týdne byly splněny ...dramatická pauza.. dobrým způsobem
8) Slovo "doložim"
9) Osobní plán, který je nutné předkládat ke kontrole nějalýmu kokotovi na štábu, jestli to mám všechno hezky vybarvené.
10) Nástupy na nástupy
11) Ukázky!! Fuj, nesnáším ukázky. Nacvičování toho, jak to krásně umíme a pravidelně to cvičíme!
12) Nesmyslný služby. Dozorčí všeho. Zajebanej čas.
13) Připosranost dělat něco jinak. Budeme střílet na 300 metrů dávkama, protože tak je to v předpise. Hlavně že to bouchá.
14) Poučení o bezpečnostních opatřeních, kde se vyjmenovává 1000 věcí, jako by to snad bylo všechno, co se může posrat, a teď, když jsme poučený, tak se nic neposere. Zakazuji lesní pich! Nebo pych? Nestačí to podepsat jednou při vstupu do Armády? Je to snad trestnej čin tak jako tak, nebo ne?
15) Politici a přísavky, co ani neví, že už nemáme záklaďáky, ale rozhodujou o důležitých věcech.
16) Jo, a málem jsem zapoměl, nejvíc mně serou Komoušský gumy.
No nic, berte to s rezervou, obzvlášť důstojníci. Jasně že jste potřeba hoši
A připište taky něco, mně už to nebavilo psát.
Jo a ještě doplním, že občas se něco zlepší. Aby se objevila jiná kokotina.