Panďouři

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Panďouři

Příspěvekod Andy » 23 úno 2010, 18:29

Momentálně hýbe politickou scénou nákup Pandurů, který měl být zkorumpován. O politice se teď bavit nechci, ikdyž můj tip je, že se vše zamete pod koberec.
Chtěl bych upozornit na kvalitu samotného Panduru. Podle mých informací už v době, kdy se dělaly první kurzy na Pandury, ještě před vypovězením první smlouvy, byla tato vozidla dost poruchová, zejména zbraňový systém, konkrétně elektronika. Například horní senzor se prý najednou roztočil kolem své osy a přestal fungovat, nebo začal zlobit nějaký software a věž nešla ovládat. Myslel jsem, že smlouva byla vypovězena kvůli těmto závadám.

Podle mých nových informací jsou na tom "nové" Pandury stejně. Při posledních střelbách u jednoho mechanizovaného praporu, ze čtyř vozidel dvě přestala být bojeschopná úplně, u jednoho šla ovládat věž jen od velitele, ne od střelce a pouze jedno fungovalo bez problémů.

Možná bude na vině software vozidla. Byl jsem hodně překvapený, když jsem se dozvěděl, že ovládání zbraňového systému je postaveno na operačním systému, který běžně používá mnoho lidí a nepatří zrovna k nejstabilnějším a nejspolehlivějším. :shock:

Otázkou je ovšem celkový smysl nákupu těchto vozidel. Momentálně se připravuje vyslání několika ks do A a několika ks do K. Přijde mi, že to je jen proto, aby nikdo nemohl říct že vozidla nepoužíváme. Tipnu si, že v A budou stát někde v rohu základny jako stabilní palpost, a v K budou stát v parku, aby neplašili albánce.
Co myslíte?
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Panďouři

Příspěvekod eve » 23 úno 2010, 23:06

Stačí se podívat na využití BVP 2 v A, za celou dobu jen jedno nasazeni a to při obraně základny...
Stejné to bude i s Pandurama, prostě nemáme na to, to logisticky zabezpečit a také míme připosrané velení cokoliv změnit...

Dříve se take mluvilo o nasazeni T 72 v A a nakonec z toho taky sešlo, náš stát na to nemá penize....
eve

Příspěvekod Andy » 24 úno 2010, 20:27

Otázka je, jestli to je jen kvůli nedostatku peněz, nebo spíš strach z použití transportérů v akci. Přeci jen je to velká kráva, nijak zvlášť pancéřovaná, IED jsou všude...
Ale pokud je nepoužijou ve velkém, tak na co se kupovalo 100 ks? Snad si to někdo uvědomí.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod Andy » 01 bře 2010, 14:19

Zdá se, že tyto stránky jsou inspirací pro novináře, protože jak jinak si vysvětlil tento článek: http://zpravy.idnes.cz/armada-chtela-pa ... domaci_ban
o "nasazení" Pandurů do A a K.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou