O SOGU s odstupem

Fórum věnované jednotce SOG.

Re: O SOGU s odstupem

Příspěvekod Andy_ » 22 led 2011, 21:47

Článek je moc hezký, můžu poskytnout pro zájemce :-).
Andy_

Příspěvekod Pavel » 23 led 2011, 12:48

Jo, zejména věta, že česká armáda nezná munici vystřílenou v boji a proto se musí po návratu na základnu rozepsat, jako že se vystřílela na střelbách. To jsem netušíl, ale pokud je to tak, vůbec mne to nepřekvapuje.
Pavel

Příspěvekod Petr_N » 22 čer 2011, 17:08

Chtěl bych se zeptat, jak u SOGu probíhal výcvik boje zblízka: podle jaké školy a kolik mu bylo věnováno během výcviku času.
Předem díky moc za odpověď!

P.S.: vynikající úvodní příspěvek od Pavla! Víc takových, pro nás obyčejné smrtelníky to je jak vyprávění z jiných světů...
Petr_N

Příspěvekod Pavel » 22 čer 2011, 17:26

Nevím jak to probíhalo dřív, ale ke konci docházel na výcvik Martin Hradecký (pokud se nepletu, stále v akademii Aegis). A podle mně to bylo dobrý. Rozhodně lepší, než MCS (boj z blízka), ikdyž ho nechci úplně zatracovat. Dělal se takovej výcuc účinných technik z různých stylů. Hradečák myslím pořád dělá v Praze výcvik pro veřejnost, takže je možný vyzkoušet. Výcvik byl zaměřen na praxi, tím myslím, že se předpokládalo, že příslušník SOGU má u sebe zbraň, nůž, teleskop apod. A dělali se jen jednoduché a účinné techniky, které se snadno zapamatují (a tudíž špatně zapomenou). A nebylo to jen o sebeobraně, hodně bylo i o ofenzivním způsobu boje.
Prostě, stejně jako vše ostatní, podle mně byl výcvik boje z blízka na SOGu hodně efektivní a zajímavý. Ale v televizi zase říkali, že tam bylo vše špatně. Tak nevím, asi to bude teda pravda, když to říkali v televizi.
Pavel

Předchozí

Zpět na SOG - útvar speciálních operací vojenské policie