Ahoj,
sice asi trošku pozdní odpověď, ale třeba to zase pomůže někomu jinýmu...
Pavel píše:Má někdo osobní zkušenost s Meindl Attack?
Osobní zkušenost mám pouze takovou, že jsem je měl v ruce a na noze

. Lehká zásahová bota, dělaná přímo dle požadavků jisté, nám všem jistě velice známé, zásahové skupiny GSG9, takže je vcelku jasné její určení. Na běhání ideální. Ale něco těžšího v terénu... Na to ta botka není a nesloužila by dlouho. Navíc má speciální podrážku - dá se s ní děsně lehce a tiše našlapovat.
Pokud chceš od Meindlu (jakožto samozřejmě nejlepší značky

) něco lehčího a zároveň pevnějšího, tak bych volil model
Kampfstiefel nebo
Eagle. Tužší podrážka, ale zároveň stále lehčí bota, která i líp dejchá, neboť je na bocích kombinovaná s cordurou.
Pak už tam jsou jen klasický kanadovitý celokožený boty na celoroční použití. Na běhání asi trošku těžší, ale tak jde to... Tzn. model
Performance a
Army Pro. Oba dva modely jsou ještě tužší, než ty dvě kombinovaný. Performance je vlastně tak nějak zvýšenej model Island Pro, což je model, kterej se vyrábí už asi 20 let a posbíral x ocenění v různých outdoor magazínech apod. Tolik asi ke kvalitě

.
K ponožkám. Když chceš boty s Gore-Texem, je důležitý, aby ty ponožky v sobě neměly víc jak cca. 25% bavlny. Víc bavlny znamená jak horší vlastnosti v přenášení vlhkosti od nohy, tak hlavně a především (!) - bavlněný ponožky ničí podšívku, na kterou je přímo nalaminovaná membrána. Tzn. třeba po půl roce bys měl úplně zbytečně prodřenou membránu, kdybys měl "štěstí". Takže ponožky jedině s umělých materiálů. Na léto něco ve stylu
Coolmax (všimni si, že nějaká ta bavlna tam je... na léto je vhodná, celkem dobře chladí a když je v ponožce přítomen i z větší části právě matroš jako coolmax, tak to ještě stíhá odvádět tu vlhkost...), na zimu třeba něco od Moiry (i když s kvalitou a šitím to není takový jako u meindl fuseklí - z vlastní zkušenosti) a nebo starou dobrou
vlnu. Všechny ponožky jsou dělaný tak nějak stejně silný, abys pak neměl problém s "vaklem" nohy v botě... Je tam pouze rozdíl v těch matroších.
Tak snad to třeba někomu pomůže

.
PS: Omlouvám se administrátorovi, ale holt mi řikají stejně

.
EDIT: Ještě dodatek k těm BHI a 5.11 botkám. Na střelnici dobrý, ale to je asi tak všechno. Jsou krásně lehký a pohodlný, ale s větší zátěží je to pak horší... Ale slyšel jsem hlasy, že kluci z Tábora v tom odběhali půlrok v Logáru a furt jsou v poho. Asi zrovna klika na kousy...