Nejlepší vojenské boty

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Nejlepší vojenské boty

Příspěvekod Pavel » 24 zář 2009, 08:28

Čus, přávě řeším dilema, které boty koupit. Český kanady mi nevyhovujou, ani Gore-texy, který mi přijdou jako hrozný bambule. Mám Matterhorny, ale ty mně trochu tlačí do achilovky. Teď jsem něco ušel s Magnum Elite, ale hodně se mi v nich potila noha a udělaly se mi puchýře, který se mi normálně nedělají.
Zvažuju Meindly - http://www.meindlboty.cz/stranky.php?kategorie=14 a Hanwagy, ale ty jsem zatím našel jen u Hudy sportu - jeden typ, jedna barva - http://www.hudy.cz/praha.slezska/goodsd ... oodsID=119
Máte někdo zkušenosti s těmito botami, nebo je ještš něco jiného na výběr?
Jo, a požadavky - Gore-tex, tmavá barva, pokud možno černá, nad kotníky, co nejlehčí, protože občas v nich budu i běhat.
Má někdo osobní zkušenost s Meindl Attack? Jsou hodné lehké, takže se na něčem asi šetřilo. Jinak asi nejlehčí boty v kategorii.
A jeké jsou nejlepší ponožky? Opět mi ty originál vojenské nevyhovujou, mám holt jemnou nožku ;)
Pavel
Pavel

Re: Nejlepší vojenské boty

Příspěvekod Dutch » 26 zář 2009, 09:28

Dutch
Dutch

Příspěvekod WIDOWMAKER » 04 říj 2009, 18:12

Tak boty od BLACKHAWK made in VIETNAM URČITĚ NEBRAT.
Do AFG je lidi nakupovali celkem dost,to co z nich zbilo po třech měsících otřes.
Moje zkušenost: MEINDL,LOWA SUPER
WIDOWMAKER

Příspěvekod eve » 04 říj 2009, 21:48

Blackhawky dle mé zkušenosti také nebrat, jsou sice lehké a pohodlné, ale po delší době s ezačináj rozlepovat.
Teď mám BATES a nemůžu si stěžovat.
eve

Příspěvekod parasutist » 08 říj 2009, 13:14

ja mam HAIX,první pár vydržel 6let než jsem sešoupal podrážku a druhý mám 3měsíce a doufám že vydrží.
parasutist

Příspěvekod IronHorse » 18 říj 2009, 21:49

Už jsem se v kanadách (od stařičkých přezkáčů až po goretexy) něco nachodil a už dávno jsem ztratil veškeré iluze o tom, že výzkumák ve Vyškově počítal s tím, že v nich budou chodit takylidi a že není vyjímkou 12. hodinová aplikace této středověké tortury :lol: ! Udělal jsem svým nohám radost a pořídil jim ,,5.11" ;) ! bohužel nevím, jestli dělají i botičky podle Tvých požadavků, ale za zkoušku to stojí! Nedám na ně dopustit :P !
IronHorse

Příspěvekod Lucka » 19 říj 2009, 12:31

co přesně jsou boty 5.11 ? :( , když se na ně někde zeptám...stačí tohle číslo ?
Lucka

Příspěvekod eve » 19 říj 2009, 13:30

5.11 je název firmy, je jich take nezpočet druhu...
5.11 super botičky, ale ne do drsných podmínek, už jsem viděl odlepené pogumované špice..., ale pohodli a hmotnost bot je bezkonkurenční
eve

Příspěvekod WIDOWMAKER » 20 říj 2009, 17:45

Souhlas EVE 5.11. možná tak pro policajty nebo PM ale do tvrdších podmínek jdou rychle do hajzlu.
Co jsem tu ještě zapomněl zmínit je česká bota GARMISH, dal jsem za ně 2tisíce což je podle mne OK, a nosím je už pět let, a nijak je nešetřím, mám je v pískové barvě a vydrželi opravdu extrem.
WIDOWMAKER

Příspěvekod Andy_ » 19 bře 2010, 22:15

Ahoj,
sice asi trošku pozdní odpověď, ale třeba to zase pomůže někomu jinýmu...

Pavel píše:Má někdo osobní zkušenost s Meindl Attack?

Osobní zkušenost mám pouze takovou, že jsem je měl v ruce a na noze :-). Lehká zásahová bota, dělaná přímo dle požadavků jisté, nám všem jistě velice známé, zásahové skupiny GSG9, takže je vcelku jasné její určení. Na běhání ideální. Ale něco těžšího v terénu... Na to ta botka není a nesloužila by dlouho. Navíc má speciální podrážku - dá se s ní děsně lehce a tiše našlapovat.

Pokud chceš od Meindlu (jakožto samozřejmě nejlepší značky :)) něco lehčího a zároveň pevnějšího, tak bych volil model Kampfstiefel nebo Eagle. Tužší podrážka, ale zároveň stále lehčí bota, která i líp dejchá, neboť je na bocích kombinovaná s cordurou.

Pak už tam jsou jen klasický kanadovitý celokožený boty na celoroční použití. Na běhání asi trošku těžší, ale tak jde to... Tzn. model Performance a Army Pro. Oba dva modely jsou ještě tužší, než ty dvě kombinovaný. Performance je vlastně tak nějak zvýšenej model Island Pro, což je model, kterej se vyrábí už asi 20 let a posbíral x ocenění v různých outdoor magazínech apod. Tolik asi ke kvalitě :-).

K ponožkám. Když chceš boty s Gore-Texem, je důležitý, aby ty ponožky v sobě neměly víc jak cca. 25% bavlny. Víc bavlny znamená jak horší vlastnosti v přenášení vlhkosti od nohy, tak hlavně a především (!) - bavlněný ponožky ničí podšívku, na kterou je přímo nalaminovaná membrána. Tzn. třeba po půl roce bys měl úplně zbytečně prodřenou membránu, kdybys měl "štěstí". Takže ponožky jedině s umělých materiálů. Na léto něco ve stylu Coolmax (všimni si, že nějaká ta bavlna tam je... na léto je vhodná, celkem dobře chladí a když je v ponožce přítomen i z větší části právě matroš jako coolmax, tak to ještě stíhá odvádět tu vlhkost...), na zimu třeba něco od Moiry (i když s kvalitou a šitím to není takový jako u meindl fuseklí - z vlastní zkušenosti) a nebo starou dobrou vlnu. Všechny ponožky jsou dělaný tak nějak stejně silný, abys pak neměl problém s "vaklem" nohy v botě... Je tam pouze rozdíl v těch matroších.

Tak snad to třeba někomu pomůže :-).

PS: Omlouvám se administrátorovi, ale holt mi řikají stejně :oops:.

EDIT: Ještě dodatek k těm BHI a 5.11 botkám. Na střelnici dobrý, ale to je asi tak všechno. Jsou krásně lehký a pohodlný, ale s větší zátěží je to pak horší... Ale slyšel jsem hlasy, že kluci z Tábora v tom odběhali půlrok v Logáru a furt jsou v poho. Asi zrovna klika na kousy...
Andy_

Další

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou