MRE - které je nejlepší

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

MRE - které je nejlepší

Příspěvekod Andy » 28 srp 2009, 11:36

Zajímalo by mně, která Armáda má nejlepší MRE (meal ready to eat).
pár odkazů:
http://www.potravinovedavky.cz/main/index.php?lang=cz - výrobce českých BDP, mimochodem podle mně absolutně nechutný a nepraktický a těžký. V obří krabici..
http://www.mreinfo.com/ - stránky o MRE z celého světa. Všechny tam sice nejsou, ale je tam třeba ruský...
http://www.arset.cz/ - novinka na českém trhu, ceny nejsou tak hrozný. Polská výroba.

Jestli se nepletu, tak us MRE má 24 druhů...A některý se fakt dají jíst.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: MRE - které je nejlepší

Příspěvekod Dutch » 28 srp 2009, 12:05

Meal reeject by Etiopia -MRE - vysvětlení zkratky ! :D :D :D
Dutch
Dutch

Příspěvekod Luigi » 28 srp 2009, 12:27

Americký nejsou špatný, ale když je jíš někde v kopcích tejden tak už to čtvrtej den moc nejede, takže si myslím že ve finále je to jedno protože jíst jakýkoliv dva nebo tři tejdny není nic dobrýho, přesto si myslím že u mně nejlépe obstálo Francouzký to by se mohlo zhnusit až tak za tejden ;) a asi nejstrašnějšá je ta česká bedna ta se nedá sníst ani první den :D
Luigi

Příspěvekod Clifton » 28 srp 2009, 20:36

Taky nebylo špatný to co jsme žrali ve SLOVINSKU... Rozhodně to vyřešili líp než AČR, kombinací produktů ruzných firem.I ten samoohřívač s přibalenou odměřenou dávkou kapaliny potřebné k tý chem. reakci. Pokud si dobře pamatuju tak tam byly 2 hl. jídla z toho 1 pro samoohřátí a druhý dehydratovaný pro zalití teplou vodou, energetický bonbony,nějakej nápoj v prášku,suchary, cukr, sůl, čaj, kafe no určitě tam ještě nějaký drobnosti byly, ale už si hovno pamatuju :?:
Clifton

Příspěvekod Andy » 29 srp 2009, 17:28

Dutch píše:Meal reeject by Etiopia -MRE - vysvětlení zkratky ! :D :D :D

No v tom případě naše krabice by měla mít zkratku MRS - meal ready to shit. A že jsou po tom dobrý shity..
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod MartyMarino » 08 zář 2010, 21:52

Zdravim, Americké MRE neni špatné, už jsem měl několik druhů a dá se to jíst. Bohužel jedno balení nestačí na celej den.
Více mě ale láka Norské Real Field Meal. Nemáte s tim někdo zkušenost? Našel jsem i kde se to prodává, ale nevim za kolik to bude Kč i s dopravou do ČR
http://www.drytech.no/old/?page_id=48
Jinak na youtube celkem dobré video kde ho testujou dva kluci
http://www.youtube.com/watch?v=vmxE6Sv1mqw
Pokud o tom něco vítě, tak mi prosím napište na arnoldmartin@seznam.cz díky
MartyMarino

Příspěvekod kasper » 16 zář 2010, 20:46

já nevím jsem civilista ,ale viděl jsem jak to jídlo testoval
nevím ten energeticky napoj bych dal v normální plechovce (myslím ,že by to bylo lepší ) a čokoladova tyčinka to asi nebude taky asi nic dobrého taky bych si tam dal něco z normálního sortimentu co bych chtěl zkusit jsou žvýkačky energetické
SOG byla jiná jednotka ,ale dokázala to co jiný ne nikdo jí neznal a podceňoval a oni to dokázali a 601 skss jsou taky frajeři
obě jednotky mají můj respekt !!!
SOG neměli rušit a to co se prý stalo není pravda žádný voják neopouští svoje lidi v akci
kasper

Příspěvekod Fany » 05 črc 2011, 16:24

Myslím že nad české BDUčko není...
jednu krabici máš na celý den, kdežto MRE ( US) potřebuješ na jeden den 3x... takže je to pak objemný a nepraktický - rozumněj v našich ůamatérských " podmínkách... až budeš mít podporu a každý ráno si nafasuješ, tak je to něco jinýho...a le vyrazit s 9ti MRE je trochu nesmysl ;)
Ale jinak jsou MRE docela chutný... o tom žádná...
Fany

Příspěvekod lev » 30 črc 2011, 00:24

pokud budu hodnotit ceske BDU tak mi nejvice chutna cokolada krekry a sumak po jidle me hrozne pali zaha a dost nadyma a hlavne mam po nem hlad proste hrsticka ryze nebo brambor s par kousky masa nadopovana eckama aby to vydrzelo milion let neni zahanec hladu jako nouzovka dobry ale na delsi stravovani to opravdu neni zvykacky jsou absolutne bez chuti a hnusny a hlavne tvrdy jak bota ja jeste dostaval zlate 3konzervy to bylo panecku hovezi veprove a lunchmeat jenze to bylo jeste z kvalitniho masa a z jedne konzervy se dala udelat napr poradna porce polevky nebo se to dalo k nudli bramboram atd a najedlo se vice lidi
lev

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou