Nedá už se ani napsat že "poslední dobou" se objevuje jeden průser na konto armády za druhým. Už to není poslední dobou, je to konstantně řadu let. Dnes třeba článek na idnes.cz (kde jinde) o "utajené" posilovně na ministerstvu obrany. Je zřejmé, že nový ministr obrany Vondra se snaží jednou objevené "kauzy" netajit a tudíž se na posilovnu přišli do objektu podívat novináři. Posilovnu bych nechal posilovnou, co mi víc vadí je, že média v honbě za senzacemi nevynechají jedinou příležitost o napsání negativního článku o AČR a nerozlišují přitom, zda se skutečně jedná o AČR, nebo o MO.Většina problémů vzniká právě na MO, část na GŠ. Na útvarech, které skutečně tvoří Armádu, se většinou žádné stamiliony neztrácejí. Vojáci dělají svou práci a přitom jsou denně propírání v médiích, neustále se poukazuje na to, že Armáda nakoupila předražené tohle a támhleto. Mně také vadí promrhané peníze, ale také mi vadí neprofesionalita "novinářů", kdy ani neví, že ministerstvo obrany není Armáda. Takže vás novináři taky hážu do jednoho pytle, stojíte všichni za houby.
Kdo si pamatuje nějaký pozitivní článek o Armádě v poslední době? Něco málo o povodních, ale i zde média hlavně šila do armády, že reaguje pomalu. Tak dobře, pozitivního článku se asi nedočkám, ale kdo si pamatuje na nějaký vyvážený článek o AČR, ve kterém není žádný blud, nebo lež? Co už opravdu nechápu je, že pokud vidíme nějakou reportáž z Afghanistánu, je obvykle o amerických vojácích. Jakobychom tam neměli 500 vojáků a nebylo o čem psát. Možná by dokonce vznikl nějaký pozitivní článek o působení českých vojáků v zahraničí, ale to by přece nezapadalo do obrazu té nefunkční armády!