Mašínové

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Co si myslíte o Mašínech

Komouši dostali co zasloužili
20
42%
Trochu to přehnali
4
8%
Nesouhlasím s jejich činy
19
40%
Byli to hrdinové a vrazi
5
10%

Celkem hlasů : 48

Re: Mašínové

Příspěvekod eve » 24 led 2010, 11:03

Někdo tvrdí, že je to PUČ a někdo, že je to v mezi tehdejších zákonů...

Nehodlám na tohle dále diskutovat, mám svůj názor a ty máš taky svůj, nevymluvíme si ho...
eve

Příspěvekod WIDOWMAKER » 30 led 2010, 12:43

iracek2004 píše:Na Mašíny je potřeba se dívat v širší souvislosti.Především nemá cenu se bavit jen o tom jak se prostříleli na západ přes oponu a přitom zastřelili pár lidí.Každopádně já osobně bych udělal to samé co oni.Pro mě jsou to hrdinové.Komunisti tady vyhlásily tenkrát třídní boj a kdo se nepodřídil, tak byl prostě třídní nepřítel.Bud budete snáma nebo proti nám jiná volba nebyla.KOmunisti mohly tady střílet do lidí a veřejně tady zabíjet v přímém přenosu viz.Horáková a další oběti.Komančové mohli střílet do lidí a ostatní lidé jen házet na komanče švestkové knedlíky jak někdo vzal proti komančům zbran byl okamžitě postaven ke zdi.Ale Mašínové to nejsou jen oni jako bratři a Milan Paumer ale samozřejmě také tzv.Tři králové BALABÁN, MAŠÍN,MORÁVEK.za druhé světové války.To byly ti praví hrdinové na které by měla být hrda i tato armáda.Dnes když dojdete do kasáren kamkoliv tak co uvidíte.Na buzerplacu komunistickej tank, dělo a jiné nesmysli.O hrdinech odboje ani zmínka pokud tak akorát v papírových krabicích někde na štábech utvaru.Ale aby někdo dal hold a čest hrdinům o tom si můžeme nechat jen zdát.Pak se nemůžeme divit,že český vojáci inklinují k extremismu a cvičí neonacisty.Já se tomu vůbec nedivim teda , když vidim ten marasmus na útvarech.Mašínové byly hrdinové a to že je dnes žádnej politik nevyznamenal kromě TOPOLA, kterej jim dal medaili také o něčem svědčí.Připosranost českého národa našich politiků je toho důkazem.ODKAZ od Barbary MASIN jsem četl jednim dechem.Další zkurvený životy co komunisti zařídili rodině jejich a dalším, které popravili.Mstít se bezbranym to oni uměli velmi dobře.Jak to již říkal ve třicátých letech další exot KLÉMA GOTTWALD do ruska se učíme jezdit jak zakroutit Vám demokratům krkem.Jak to uměli víme velmi dobře...

UF nemůžu ti už říct opravdu nic jiného nemám na to sílu
proto cituju IRAC , tam je to vše stručně a výstižně.
Tebe je mi líto
WIDOWMAKER

Příspěvekod eve » 31 led 2010, 14:12

Nepotřebuju lítost, ale toleranci meho názoru, žiju v demokraticke zemi a jsem rád, že ledi respektují, že mám své názory....
eve

Příspěvekod WIDOWMAKER » 04 úno 2010, 17:52

To ano, jsem schopen akceptovat tvé názory, ale jedna věc je názor a druhá věc je nepříjmutí historického faktu, na jehož základě je tvůj názor postaven.
25. února 1948 se moci v dosud demokratické republice ujala Komunistická strana Československa podporována 6000 milicionáři ve zbrani, kteří čekali pouze na Gottwaldovi rozkazy, s výhružkami nemocnému prezidentu Benešovi a pučistickými metodami protiústavního, násilného obsazení státních institucí včetně sdělovacích prostředků s jednoznačným cílem, jehož brzy dosáhla. Totalitní režim marxistického typu byl československými komunisty nastolen a zdokonalován za přímé podpory a dohledu tehdy již 30 let vládnoucího komunistického totalitního režimu v Sovětském svazu.

Dnes se předseda komunistů kroutí jako had. Schvaluje i odsuzuje zároveň. To druhé ale opatrně. Má dvě převratné myšlenky. Únor 1948 nebyl puč a Srpen 1968 proběhl podle platných smluv. Vše bylo v pořádku, jen došlo k excesům, od kterých je nutno se distancovat, bagatelizuje Vojtěch Filip.

Podívejme se trochu blíže na tyto excesy. V komunistických lágrech skončilo přes 200.000 politických vězňů. Z lágrů se nevrátilo na 4.500 lidí, 248 jich bylo popraveno. Dalších 282 lidí bylo v letech 1948 - 1989 zastřeleno pohraničníky při pokusu o útěk na Západ, přičemž se předpokládá, že tento počet je vyšší o dalších 40. Vpád vojsk Varšavské smlouvy znamenal jen v prvních čtrnácti dnech 72 mrtvých, 266 těžce a 436 lehce zraněných. To jsou ty excesy, o kterých mluví předseda komunistů. Komunisté tedy byli přímou příčinou smrti nejméně pěti tisíc lidí. A národ chce řešit Mašíny? Vždyť je to scela absurdní.
Mně osobně je nejvíce líto to, že tu bylo pouze těch pár lidí kteří se rudému teroru dokázali postavit tím nejtvrdším způsobem.

Mělo by nás potěšit, že dnešní komunisté nechtějí opakovat chyby z minulosti... Znárodnění prý bylo nutností, protože svět byl bipolární. Omlouvat sprostou krádež mezinárodní situací může jen člověk s nikoli silnou, ale snad dokonce neprůstřelnou kůží.

Srpen 1968 byl podle předsedy komunistů právně v pořádku, protože jsme byli členem Varšavské smlouvy. Nicméně Vojtěch Filip ho odsuzuje proto, že došlo k největšímu poškození komunistických myšlenek. Ohání se tím, že zde budou vojáci NATO, což bude úplně stejné.

Na to se snad už ani nedá reagovat slušně. Pokud jsou na našem území vojáci z jiných států v rámci NATO, pak se tak děje se souhlasem vlády a parlamentu. Není to tak, že by se jednoduše sebrali vojáci začlenění do severoatlantické aliance a v noci k nám vtrhli s tanky, unesli vládu, vynutili si její kapitulaci a stříleli po bezbranných lidech.

Možná by tu mohl ANDY založit anketu byl vpád vojsk varšavské smlouvy legální, moc by mne zajmali názory :)
Naposledy upravil WIDOWMAKER dne 04 úno 2010, 18:15, celkově upraveno 1
WIDOWMAKER

Příspěvekod WIDOWMAKER » 04 úno 2010, 18:14

Jak to vidím já:
Soudkyně Brožová vědomě klepla soudcovským kladívkem na desku. Nikdo její ruku nedržel. Bratři Mašínové vědomě stříleli do lidí, kteří spolupracovali s režimem, který zas vědomě střílel do zad neozbrojených uprchlíků, kteří nechtěli nic víc než dýchat vzduch svobody. Jedním z nejvěrnějších spolupracovníků režimu byla soudružka Brožová, která se vyznamenala i v dalších zinscenovaných procesech.

Otázka komunistické minulosti nám nikdy nezmizí. Její zhoubnost více a více proniká skrz hladinu naší každodenní existence.

Myslím si, že většina z nás má větší problém rozumět Mašínům než odsoudit Brožovou. Čím to je? Naše polistopadová společnost je stále nezralá k tomu, aby uznala to zásadní: komunistická léta byla léta občanské války. Byla to válka, při které ozbrojená menšina a ti, kteří s ní spolupracovali, aktivně či pasivně utlačovali a týrali většinu. Kdepak „klidná rezistence“, na kterou upozorňuje náš prezident, sám produkt komunistických rodičů. Takové „klidné“ rezistenci se říká fatalistické podléhání, zoufalství, obava, strach, alibismus - anebo srabařství. Byli jsme to my Češi, nikoliv Němci či Rusové, kdo stříleli do zad otců, maminek, bratrů a dětí, zatímco utíkali. Mašínové tohle pochopili. Dnes je jejich úvaha pro většinu společnosti stále předčasná. Je to právě tato předčasnost, která tvoří přesnou časovou lhůtu pro naše národní ozdravení.
WIDOWMAKER

Příspěvekod eve » 20 úno 2010, 00:09

to, že vzali pušky je pravda, ale nezapomeň, že v roce 1946 si KSČ zvolili naši dědové a bábičky sami
Stojim si zatým, že ti co byli při útěku zabiti jsou hrdinové, protože sloužili vlasti!
eve

Příspěvekod WIDOWMAKER » 23 úno 2010, 21:56

??????????????????????????????????????????? :?: :shock: :?
WIDOWMAKER

Příspěvekod eve » 23 úno 2010, 23:03

nemusíš psat miliony otázníků, já vidim i jeden a nejsme ve školce, kde bych to pochopil.... asi to moc proživáš...

Ano když byly posledni ,,svobodné,, volby ČSR, tak v ČR vyhrálo KSČ a na SVK mylim Luďová strana ? ( prostě demokratická)
To, že pak KSČ využilo mezerek v zákonech a udělali ,,výtězný,, únor je jedna věc ( ale stále to bylo v rámci zákonu) , přece bránili lid .... ( tomu sam nevěřim, ale tak je to prezentováno)
Ale druhá věc je, že si to dědečkove a babičky tady v 46 zvolili sami...
eve

Příspěvekod Andy » 24 úno 2010, 20:40

eve píše:Stojim si zatým, že ti co byli při útěku zabiti jsou hrdinové, protože sloužili vlasti!

Eve, nevím jak si představuješ hrdinu, já jako člověka, který dobrovolně vykoná nějaký dobrý čin, který ho ohrožuje na životě, nebo mu může přinést hodně problémů. Typicky nějaké obětování vlastní osoby ve prospěch spolubojovníků, nebo něco podobného. Ostatní vojenské činy, které jsou často považovány za hrdinství, mi často zas tak hrdinné nepřijdou, je to prostě naše práce.
Nechat se zabít za špatnou věc mi jako hrdinství nepřijde. Neznám všechny podrobnosti, ale pro mne budou spíše hrdinové Mašínové, protože se rozhodli bojovat se zločineckým režimem bez ohledu na to, že v případě dopadení by je čekala nespíš smrt. Ale v této zemi bude spíše hrdinou Švejk, který uměl se vším vychcat, a nic moc mu za to nehrozilo.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod a1b2 » 02 říj 2010, 09:53

Andy píše:Lonewolf to nakousl, takže tady zakládám nové téma ohledně bratří Mašínů. Žádnou knížku jsem bohužel ještě nečetl, viděl jsem nějakej dokument. Podle mně to byli teda hustý týpci. Přikládám anketu..

Přiblblá anketa
a1b2

Předchozí

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou