Která technika se nevíc a nebo nejmíň osvědčila v Áčku?

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Která technika se nevíc a nebo nejmíň osvědčila v Áčku?

Příspěvekod Andy » 15 lis 2009, 17:39

Zajímá mne váš názor, která technika je dobrá a která je propadák v Afghanistánu.
Začněme vozidly:

UAZ
Land Rover
Často slýchám, jak UAZ projede daleko víc než LR. Mám na to vlastní názor, nicméně nemám přímou zkušenost z AFG, takže pokud by to někdo zhodnotil.

Iveco
Dingo
Hummer
Které vozidlo je nej? Výhody, nevýhody

Hodí se podle vás do Logaru Pandur II?

BVP, i když se používá na statickou (jestli se nepletu) obranu základny, osvědčilo se?

Na co jsem zapoměl? Které z těchto vozidel jsou vyhozené peníze (UAZ asi ne :-))
PS: Tuším, že UAZ se už asi nepoužívá, ale ve Fayzabádu byl, takže by mne zajímalo, jak se osvědčil. Podle mne tedy jeho nespolehlivost musela být obrovská.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Která technika se nevíc a nebo nejmíň osvědčila v Áčku?

Příspěvekod IronHorse » 22 lis 2009, 12:31

Víš, Andy, o vhodnosti výběru techniky pro Afghoš ti toho moc neřeknu, protože jsem tam nebyl a tak ani nevím, jak se tam které auto osvědčilo. Jedním jsem si ale naprosto jistý :D ! Dokud armádní šoféři své auto, nebo techniku, uvidí akorát tak při přechodech a při nácviku vagónování, tak nebude nic dost dobré :P ! Jasně, praktikuje se u útvarů něco, čemu se říká výcvik řidičů, ale celý výcvik spočívá v tom, že řidič ujede kolečko 20 kilometrů po silnici, podepíše třídní knihu a je po výcviku. Jednou nebo dvakrát se dostane na jízdu do některého VVP,ale tam se jezdí tak, aby se hlavně nic neposralo, protože nejsou náhradní díly :evil: !
Žádnej učenej z nebe nespadl a já nikdy neslyšel o tom, že by některej instruktor, s kurzem z Vyškova :lol: , vysvětloval řidičům, kdy a proč zapnout uzávěrky, jak si poradit při průjezdu louží a vůbec o všech věcech, se kterými se můžou s tou kterou technikou setkat.
Chci tím říct, že od Samuraie až po Hummera nenajdu jediný auto, který by sneslo, nebo by mu stačilo ,,školení" řidiče u AČR :roll: !
IronHorse

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou