Hroutí se Armáda?

Zde se diskutuje o tom, co se právě děje v Armádě. Například o snížení příspěvku na bydlení, propouštění vojáků, škrtech v resortu ministerstva obrany. Každý je vítán přispět svým názorem, nebo aktualitou z Armády.

Re: Hroutí se Armáda?

Příspěvekod IronHorse » 19 lis 2009, 22:20

Jastreb1 píše:Pro Tebe nade mnou ;)
Myslel jsem lidi, kteří řeší své osobní problémy přes média. Ale nerozebírejme to dále.

:P já to taky tak pochopil, ale zajímá mne, co se s tím dá nebo bude dělat :( !
OK, změníme téma ;) .
IronHorse

Re: Hroutí se Armáda?

Příspěvekod Andy » 22 lis 2009, 18:05

Já bych to klidně rozebral, od toho tyto stránky jsou :-)
Můj názor je, že tyto věci se děli už dávno, dějí se i teď, ale lidem už vadí zametání pod koberec, kde viníkům různých prohřešků ve finále nic moc nehrozí. Proto se snaží pomoct spravedlnosti (z jejich pohledu) tím, že to dají do médií. Obvykle to ale někdo zneužije k řešení osobních sporů.
Třeba ten případ zaplacených maturit. Lidi, kteří si nebyli schopni udělat maturitu, si jí prostě koupili. Maturita není celkem nic, ale přece jen něco dokazuje. Že majitel maturitního vysvědčení je alespoň trochu vzdělaný a trochu inteligentní, že měl trochu vůle dokončit střední školu. Je to prostě podmínka pro výkon funkce a hotovo. Já s tou podmínkou nesouhlasím, ale je to prostě tak.
Příklad z praxe: Je voják, má výuční list. Je na funkci velitele družstva a velí záklaďákům. Začne profesionalizace. Místo záklaďáků přijdou "profíci". On už je na místě VDr, a není úplný lempl, a hlavně je za dobře s velitelem praporu i roty, protože se snají z bývalého praporu, který byl zrušen. Takže zůstává a "velí" jak je zvyklý. Pod ním slouží někteří lidi, kteří maturitu mají. Tento velitel má jen plnou hubu řečí, nechápe, že je "jen" VDr, že jeho moto je "lead by example". Hezky svoje lidi zadírá a chová se jako bůh, jak byl zvyklý od záklošů. Podřízení ho pochopitelně nemají rádi. Mění se zákon a nově je potřeba mít pro výkon jeho funkce maturitu. Velitel roty mu oznámí, že ho nezajímá jak a kde maturitu udělá, ale prostě jí musí mít. Hrozně by ho chtěl ale na místě VDR, tak ať si to kouká nějak zařídit. Ať si jí třeba koupí, že jemu to je jedno.
Výsledek už známe, teda spíš výsledek prvního poločasu. Někdo z nespokojených podřízených ho nahlásil/prásknul. Následuje mediální masáž. Podřízení mají pocit, že spravedlnost (jejich) zvítězila. VDr chodí jak zmoklá slepice a kouká do země. Bude muset vracet peníze, které neoprávněně dostal atd., bude vyhozen.
A tady opět zaúřaduje kamarád na vyšších místech. VDr musí vrátit peníze, ale školu si může dodělat zpětně, na funkci zůstává, zase chodí po rotě jako páv.
Hádejte co přijde...
Takže asi takhle, dokud budou mít tito "vojáci" pocit, že jim vše projde, a jejich nadřízení jim půjdou na ruku, zadělávají si jen na další problémy v budoucnu.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Předchozí

Zpět na Armáda ČR - aktuality, kauzy, novinky