1) Lidi - jednoznačně nejdůležitější důvod. Přijít ráno do práce, pokecat s kámošema, nemyslet na ostatní starosti. Bejt v kolektivu stejně ujetejch lidí.. Já potkal spoustu hodně zajímavejch lidí.
2) Možnost sportovat - pokud člověk chce, může opravdu hodně sportovat, a je pravda, že tady se docela Armáda polepšila, se všemi permanentkami na squash, bazén, do posilovny atd. A kde jinde můžete jít ráno sportovat a ještě za to dostanete zaplaceno. A kdo má rád turistiku, tak se taky může realizovat
3) Budete pracovat s technikou za spoustu peněz a dělat věci, které jinde dělat nejde.
4) Když budete na sobě makat, můžete se dostat na zahraniční kurzy/školy.
5) Podíváte se po světě, sice to není jako v US Army, ale taky už jsem byl na různých místech.
6) Pocit, že ta práce má nějaký hlubší smysl. Můžete dělat něco podobného v civilu, ale už to nebude ono, bude to jen o penězích.
7) Nejistota. Může to vypadat jako nesmysl, ale v Armádě nikdy nevíte, co budete dělat za dva roky, kde budete sloužit. Občas se nějaká změna semele hodně rychle a má to i svoje kouzlo. Není to nuda!
8) Zábava - Když se vám podaří dostat se někam, kde se dělá práce tak, že to má smysl, a ne proto, že se to musí.
9) Kalby - možné pouze v Armádě
10) Peníze - ačkoliv by se mohlo zdát, že vojáci berou spoustu peněz, já vím, že v civilu bych si vydělal víc. Nicméně jistota, že výplata se každý měcíc objeví na účtu, je určitě příjemná. Nejsem v Armádě kvůli penězům. Bohužel spousta lidí je v ní dneska jen kvůli penězům, a samotná práce jim nic neříká.
To je tak na rychlo, určitě jsem na něco zapoměl.