Článek o zakázce na Multicamy pro SOG

Fórum věnované jednotce SOG.

Re: Článek o zakázce na Multicamy pro SOG

Příspěvekod Andy_ » 09 říj 2010, 16:35

Taky si dovolím nesouhlasit. Ano, Tru-Spec dělá dobrý uniformy. Ale srovnávat ten jejich H20 matroš s originálním GTX, to je jak favorit a mercedes. A to se týká všeho, jak voděodolnosti, prodyšnosti, životnosti... Ta GTX licence nejde sehnat úplně levně a něco na tom bude. Každá firma se musí podílet na vývoji, každá vyrobená věc se musí testovat přímo v Gore firmě, atd. atd. Až bude z H20 šít Arc'teryx, Tilak nebo třeba Meindl, pak uznám, že je to vlastně všechno stejný, jen pod jiným názvem :-). Ty peníze na vývoji někde musejí být vidět a jdou vidět :-).

Ty membrány pracujou na stejným principu (ty PTFE, dělají se membrány i na jiném principu), ale ne každá je stejně dobrá jako jiná...

Český goráče maj originál membránu GTX (polytetrafluorethylen), ale ne pod licencí (i když Vývoj jí vlastní) - ty hadry nebyly ve zkušebnách Gore, apod. Proto to taky není nikde na nich napsaný a nikde tam nemaj ražení Gore-Tex (podobně, jako třeba britský goráče). Matroš je vcelku slušnej, i když trochu těžkej, ale taky už je kolem 12ti let starej a každej rok v tomhle oboru je hodně znát. A armáda je prostě armáda, jak všichni víme a nějaký úpravě se brání zuby nehty na čemkoliv, co je zavedený...
Andy_

Příspěvekod Pavel » 10 říj 2010, 08:05

Ok, konkrétní zkušenost s H2O od Tru-Spec nemám. Nevím, jak moc jsou dobrý, nebo špatný, vím jen, že všeobecně Tru-Spec nedělá špatný uniformy.
Jaké jiné ECWCS Multicamy by tedy připadaly v úvahu?
Pavel

Příspěvekod Andy_ » 11 říj 2010, 22:45

To právě taky nevím. Nevím o tom, že by je někdo vyráběl kromě Tru-Specu. Amíci a jejich SOF maj v ECWCS jiný barvy...

Ale zase je asi fakt, že to byl opravdu Tru-Spec, pokud byly součástí dodávky i ty ECWCS komplety v multicamu :-).
Andy_

Příspěvekod Pavel » 12 říj 2010, 16:25

Tak jsem nic jiného než Tru-Spec nenašel a pak je otázka, jestli se mělo koupit něco jiného, když to nikdo jiný nedělá. Teda ještě něco dělá Helikon, ale to není Multicam.
Pavel

Příspěvekod divnyCivil » 15 říj 2010, 07:54

Originální multicamy jsou Crye Precision - od nich má Tru Spec licenci...
divnyCivil

Příspěvekod Pavel » 17 říj 2010, 20:06

Já ale na Crye Precision Gore-Texy nenašel. Našel jsem Gore-Texy u Arc´teryx. Cena cca 16000,- za jeden komplet. Takže tak.
Pavel

Příspěvekod Andy_ » 17 říj 2010, 20:11

divnyCivil asi myslel originální látku, ne goráče... Ty Crye vskutku nedělá.

Arc'teryx má pěkný goráče, ale v multicamu je taky nedělá :). Softshellky a tak jo.

http://leaf.arcteryx.com/
Andy_

Příspěvekod Pavel » 18 říj 2010, 15:30

Oficiálně Arc´teryx gore-texy v multi-camu nenabízí, ale já je viděl na jedné výstavě, takže vím že je dělá. A ta cena je tak jak říkám.
Pavel

Příspěvekod Andy_ » 18 říj 2010, 23:20

Oukej, je to možný :-), já je zatím nikde neviděl... Cena je naprosto reálná, nebál bych se jí i zvýšit... Zvlášť, pokud to byl fakt celej komplet.
Andy_

Příspěvekod eve » 20 říj 2010, 09:08

Andy_ : já je taky už viděl :-)
eve

Předchozí

Zpět na SOG - útvar speciálních operací vojenské policie