Čeští neonacisté chystali teror, mezi nimy i vojáci AČR

Zde se diskutuje o tom, co se právě děje v Armádě. Například o snížení příspěvku na bydlení, propouštění vojáků, škrtech v resortu ministerstva obrany. Každý je vítán přispět svým názorem, nebo aktualitou z Armády.

Čeští neonacisté chystali teror, mezi nimy i vojáci AČR

Příspěvekod Andy » 05 lis 2009, 10:08

Kdo o tom ještě neví, podívejte se zde, na stránky idnesu: http://zpravy.idnes.cz/cesti-neonaciste ... domaci_vel
Za shlédnutí určitě stojí video z "výcvikového kempu" zde: http://webtv.idnes.cz/?relation=V080908 ... zpravy_jda
Dále jsou tam nějaké linky na další články k tématu. Zejména tento: http://zpravy.idnes.cz/extremiste-jako- ... _krimi_pei

Skouknul jsem to video a nevěřil svým očím. Článek reportérů Janka Kroupy a Jana Vaci vytváří dojem, že se tady připravovali nějací super teroristi. Nechci zlehčovat hrozbu, protože tomu nemám dost informací, ale z toho videa vyplývá že:
1) Boj muže proti muži tam neuměl asi nikdo. Odhadoval bych to na nějakého absolventa MCS, a to hodně špatného. Prováděné techniky, zejména způsob jejich nácviku, nemůžou nikomu z cvičících nic dát. Vypadá to jak ukázka airsofťáků, co nacvičujou MCS podle youtube. Bylo to horší, než nejhorší armádní ukázka boje z blízka, protože ke komedii ještě přidali nemotornost a nedůraznost.
2) Takto dementní hudbu k videu může přidat jen dement. Kapela co neumí hrát a text útočí na nejnižší pudy. Z toho vyplývá, že to byli asi pěkný náckovský dementi.
3) Podle postav to byli klasický tlustý náckové, kteří v Armádě hoří při jakékoliv fyzické aktivitě. Nejsou schopní se prosadit v AČR, tak si založí jednotku, kde nejsou nároky tak vysoké.
4) Naučili se prý diverzní činnost a gerilový boj. To určitě, ještě tak zmlátit někoho v davu.
5) Dokonalá organizace a utajení. To asi moc ne, když je vyhmátli dřív, než stačili něco spáchat. Nevěřím tomu ani minutu, jsou to amatéři.

Jak už jsem řekl, nechci to moc zlehčovat, už to, že se dali dohromady, a připravovali se na něco, je riziko. Nicméně složky, které se připravují na tyto hrozby rádi upozorní na to, že jsou potřeba a nebudou to bagatelizovat. Novináři to taky nebudou posuzovat podle reálu, ti potřebují přesný opak, vytvořit skandál.
Jak proti tomu bojuje Armáda? Když podepisujte personální pohovor, musíte podepsat, že nejste členem žádného hnutí, potlačujícího...Znáte to. Takto přesně funguje AČR dnes a denně. Papír je to nejdůležitější. Jedinné, co tím AČR docílí, že může takového člověka propustit pro porušení tohoto prohlášení.
Ale jak s tím skutečně bojovat? V tomto případě je to těžké, ozbrojené složky budou vždy přitahovat takovéto lidi. Psychotesty vyřadí jen extra velké dementy, kteří na sebe něco prozradí. Ale jsou to spíš IQ testy, než osobnostní testy, a ty část, která je osobnostní, vyplňujete sám. Takže hlavní je odpovídat pořád stejně, protože otázky se opakují a tak nějak normálně. Projde každý.

Takže tuto skupinku amatérů, jejíž údajný "instruktor" Sedláček si prožil svých pět minut slávy na idnes, pozbíral UOOZ. Ok, a co když to příště nebudou amatéři? Někteří už možná tušíte, kam mířím. Jo jo, zrušení SOGu mi pořád leží v žaludku, a je jasné, že dřív by tuhle práci (alespoň částečně) dělal právě SOG. Tady to nebylo až tak nutné, ale nemusí to být vždycky takhle snadné.

Co myslíte, byla ta hrozba reálná? Je to i chyba Armády?
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Čeští neonacisté chystali teror, mezi nimy i vojáci AČR

Příspěvekod Andy » 05 lis 2009, 11:12

Následně vychází na idnes rozhovor s jakýmsi Filipem Stránským: http://zpravy.idnes.cz/ucili-jsme-se-ta ... _domaci_jw

Z rozhovoru částečně vyplývá další věc, o které jsem přemýšlel už při psaní původního příspěvku, ale nenapsal jsem to, takže teď..

Část lidí jde do Armády s vidinou prožití dobrodružství, akce, tvrdého výcviku apod. Realita pak je, že chodí do služeb dozorčího všeho, po školeních bezpečnosti práce, pilujou pořadovku, jezdí na 14-ti denní cvičení, kde se půlku času kopou do zadku a druhou půlu času dělají stále stejné věci co na každém cvičení. Chybí jim vzory, jak morální, tak profesní, v nadřízených, pro většinu z nich to jsou jen nový záklaďáci. Hledají nějaký hlubší smysl svojí práce, ale nenacházejí ho.
Část z nich se s tím nějak vyrovná, část si uvědomí, že nikdo nepřijde a nevycvičí je a začnou na tom pracovat sami (v Armádě). A určitá část, která vlastně nerozumí tomu světu kolem sebe, najednou najde to, co jim původně měla nabídnout Armáda, v jakési skupině lidí, která má "jasný" cíl, a může to pro ně být přitažlivé. Tím je rozhodně neomlouvám, jen říkám, že částečně selhává systém náboru, protože psychotesty projdou tito lidé, a částečně selhává Armáda jako celek v tom, že práce v ní není tak zajímavá, jak si mnoho lidí představuje.

Ještě k článku, podle odpovědí toho týpka, je to pěknej moula. A ty jeho odpovědi potvrzujou můj názor:
1)Stmelilo to lidi. Byli jsme pod nějakou zástavou. Ty lidi šli dopředu, chtěli něco dělat
2)Airsoft (simulace boje s replikami zbraní a kuličkovou municí, pozn. red.), taktika postupu se zbraněmi, boj proti jednotlivci a střílelo se na terč. Učili jsme se taktiku, jak vpadnout do baráku, taktiku podlézání oken...
3)Jste připraven jít do vězení za přípravu teroristických útoků?
Ne, ani jsem netušil, že se to tak řeší.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod parasutist » 06 lis 2009, 16:17

kterou praci myslis ze by delalo USpOVP? tot oficialni nazev ne?
parasutist

Příspěvekod Andy » 11 lis 2009, 20:25

šedou a černou..zatýkání..
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod parasutist » 11 lis 2009, 21:44

to jsem si myslel, ale na realizace staci PohOd, ktera si jej uz par let dela sama na svych teritoriich a nemyslim ze hur nez zrusene UspO.To byl taky rozdil, UspO melo pravomoce po celem uzemi CR a jednotliva PohOd na teritoriich svych velitelstvi.
parasutist

Příspěvekod Andy » 11 lis 2009, 22:31

Na tohodle Sedláčka by ,pravda, pohotovák stačil.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod parasutist » 12 lis 2009, 11:47

aha? takze si myslíš že tedy vy jste byly nej.?Jasně. Realizací bylo dost a nikdo vás nepotřeboval, bohužel.Samozřejmě pokud jste si to njak neposychrovali řečmi typu oni na to nestačí. To tady bude pořád.
parasutist

Příspěvekod Andy » 12 lis 2009, 16:04

Jasně. Škoda že jsi mi to nevysvětlil dřív. Dělal bych výběrovky na pohotovák, místo na SOG. Jo počkej, tam vlastně výběrové řízení není.
Nechci se vůbec hádat, která jednotka je, nebo byla lepší, je to dost neporovnatelné u jednotek stejné kategorie. Opakuji - stejné kategorie. Pokud dáváš SOG a pohotovostní oddělení do jedné kategorie, vymlouvat ti to nebudu. Dokazuje to jen to, že nevíš o čem mluvíš.
Fakta:
výběr osob
výzbroj
výstroj
zkušenosti lidí z dřívějšího působení
Plněné úkoly v minulosti
bojové zkušenosti
moderní myšlení.

V čem že je pohotovák lepší?Napadá mně jedině vojenské vystupování a plnění úkolů, které nemají se zásahovkou nic společného. Nebo myslíš že mají dělat takovéto jednotky měření rychlosti a kontrolu kázně a pořádku?
Tohle fakt nemá ouroveň.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod eve » 12 lis 2009, 16:53

kdysi jsem četl v prezentaci o Staro Boleslavských pohotovácích, že občas chodí i na zásahy s policii proti nebezpečným pachatelům... co je an tom pravdy?

Jsou to takové ,,děvky,, pro všechno ?
eve

Příspěvekod Andy » 12 lis 2009, 17:04

Nevím jestli to nemyslíš ironicky, protože tohle může třeba jednotce typu pohotovostního oddělení pomoci. Dostanou se do stresových situací, které při normální službě vojenského policisty nezažijou. Jenže, můžou se tak akorát koukat, a maximálně konat v rámci krajní nouze a nutné obrany. Pravomoci na to zasahovat s normální policií nemají, bohužel.
Nerad bych tady shazoval práci kohokoliv, ani pohotováků ze Staré Boleslavi. Jen mne trochu překvapilo to sebevědomé zhodnocení od "parasutist".
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Další

Zpět na Armáda ČR - aktuality, kauzy, novinky