Zakládám nové fórum o výstroji, začneme maskáčema. Pokusím se to shrnout.
Klasické 95
Letní 95 bavlna
Letní 95 rip-stop
Varianty v pouštní verzi
Nevím jestli jsem na něco zapoměl.
Klasické 95 se zavedli do Armády někdy před rokem 98, ale nevím přesně, tak mně kdyžtak opravte. Takže už jsou tu s námi přes 10 let. Jak je hodnotíte? Myslím, že už by stálo za to popřemýšlet a zkusit navrhnout něco lepšího. Nemluvím teď o maskovacím vzoru, to můžem probrat jindy. Mluvím o střihu. Ty maskáče mi přijdou takový hrozně igelitový a tuhý. Jeden amík je při válení se ohodnotil jako fucking dense, protože od nich měl odřenej ksicht. Je jasný že požadavek byl na nejnižší cenu a výdrž. Na pohodlnost se trochu zapomělo. Nový je potřeba tak třikrát vyprat, než se daj nosit. ACU jsou ale někde jinde, ikdyž vím, že si na ně někteří dost stěžují kvůli těm sucháčům. Na závěr - z té řady 95 mi nakonec přijdou nejlepší, protože jsou kvalitně ušitý, švy, knoflíky apod.
Letní bavlněný mi přišli super, ale člověk aby si hned přešil všechny knoflíky, nechápu, jak to že se to dostalo takhle do Armády. Ale jasná nevýhoda byla, že moc nevydržely. Teda v kanclu třeba jo, ale venku ne.
Letní rip-stop - docela jsem je nosil, ale taky mi nepřišli nic extra. Dobrý tak akorát na chození po útvaru.
Celkově bych řekl, že kapsy jsou tam celkem na nic. Když vezmu na blůze ty zadní kapsy na knoflíky, málokdy jsem tam něco měl, přední jabysmet. Dát tam něco, když jsou zaplý knoflíky, moc nejde, a furt to rozepínat a zapínat taky ne. Jakž takž jsem používal horní kapsy a nejvíc ty vnitřní. Na rukávech opět nedostupný kapsy. Kalhoty - kapsy na ruce tak na žvejkačky, nebo mobil. Pak kapsy na bocích, velký, ale zase ty knoflíky. Kapsy na zadku, tam jsem snad nedal nikdy nic. No nic, abych to zkrátil. Jaká uniforma vám nejvíc sedí? Mně asi to ACU.
Jinak koho napadne další téma, tak můžete založit..