Andy píše:Velké vepřové cvičení skončilo grandiozní ukázkou. Co se týče ukázek, je naše Armáda světová špička. Nacvičit něco jako v cirkuse, přistavit vlek, vysadit gumy, ukázat jim směr, kterým mají koukat. To umíme opravdu skvěle.
Pak si rozdáme medajle a jaký jsme co? No jistě, že nejlepší.
Doufám že nebude vadit tykání. :o)
Jinak mne docela překvapuje, že se podivuješ nad tím, že na vojenském cvičení konajícím se u nás (a mezinárodním obzvláště) jsou nějaké "VIP dny", kdy se několika "papalášům" předvádí sehrané divadlo. Netvrdím, že mám absolutní přehled o všech cvičeních, nicméně dle informací, které mám je to celkem často. Nehledě na to, že se v tomto případě jednotka poprvé prezentovala i před oficiálními představiteli NATO, do kterého by měla být po certifikaci začleněna.
Dále mne trošku mrzí, že hodnotíš jen ten závěrečný (VIP) den celého desetidenního cvičení (což neznamená, že co se té šarády týká nemám podobný názor). Nicméně mohu říct, že dělat ze sebe pojízdný cirkus kluky (ať už naše nebo polské, chorvatské i slovenské) opravdu nijak nebavilo. Před tím divadlem se ale normálně cvičilo, ať už spoluprace s letectvem a návodčími (CAS, MEDEVAC) tak i vzájemná kooperace a secvičování jednotek různých národností.