Black Bear skončil

Zde se diskutuje o tom, co se právě děje v Armádě. Například o snížení příspěvku na bydlení, propouštění vojáků, škrtech v resortu ministerstva obrany. Každý je vítán přispět svým názorem, nebo aktualitou z Armády.

Black Bear skončil

Příspěvekod Andy » 22 zář 2009, 19:13

Velké vepřové cvičení skončilo grandiozní ukázkou. Co se týče ukázek, je naše Armáda světová špička. Nacvičit něco jako v cirkuse, přistavit vlek, vysadit gumy, ukázat jim směr, kterým mají koukat. To umíme opravdu skvěle.
Pak si rozdáme medajle a jaký jsme co? No jistě, že nejlepší.
Ilustrační foto:
gumy na vleku.jpg

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=14978
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Re: Black Bear skončil

Příspěvekod Clifton » 23 zář 2009, 15:48

Docela by mne zajímalo, jestli se soudruzi pochlubili, jak pěkně "reorganizovali" vojenskou policii... Vlastně teď už mi je to jasný. Zvláštní odbor neměl nachystanou ukázku a tak se jim zdál zbytečnej.
Clifton

Příspěvekod Stan » 20 říj 2009, 11:53

Andy píše:Velké vepřové cvičení skončilo grandiozní ukázkou. Co se týče ukázek, je naše Armáda světová špička. Nacvičit něco jako v cirkuse, přistavit vlek, vysadit gumy, ukázat jim směr, kterým mají koukat. To umíme opravdu skvěle.
Pak si rozdáme medajle a jaký jsme co? No jistě, že nejlepší.

Doufám že nebude vadit tykání. :o)

Jinak mne docela překvapuje, že se podivuješ nad tím, že na vojenském cvičení konajícím se u nás (a mezinárodním obzvláště) jsou nějaké "VIP dny", kdy se několika "papalášům" předvádí sehrané divadlo. Netvrdím, že mám absolutní přehled o všech cvičeních, nicméně dle informací, které mám je to celkem často. Nehledě na to, že se v tomto případě jednotka poprvé prezentovala i před oficiálními představiteli NATO, do kterého by měla být po certifikaci začleněna.

Dále mne trošku mrzí, že hodnotíš jen ten závěrečný (VIP) den celého desetidenního cvičení (což neznamená, že co se té šarády týká nemám podobný názor). Nicméně mohu říct, že dělat ze sebe pojízdný cirkus kluky (ať už naše nebo polské, chorvatské i slovenské) opravdu nijak nebavilo. Před tím divadlem se ale normálně cvičilo, ať už spoluprace s letectvem a návodčími (CAS, MEDEVAC) tak i vzájemná kooperace a secvičování jednotek různých národností.
Stan

Příspěvekod Andy » 20 říj 2009, 21:28

Čus, já se tomu nepodivuju, jen prostě z hloubi duše nesnáším ukázky. Protože se obvykle neukazuje skutečnost, ale nějaké divadlo. Ať se kdo má zájem a má do toho co mluvit, přijde podívat, jak probíhá výcvik. Ale ať se to neupravuje podle jeho potřeb. Chápu, že by to pak nebylo tak zajímavé pro ty, co na to koukají, ale zas by to bylo zajímavější pro ty, co cvičí.
Taková perlička.. Papaláši na tribuně a blíží se letadla. Chrudimáci vyskáčou, dopadnou za kopec, a za pár sekund už se vynořují z lesa a útočí. Až na to, že to už jsou úplně jiní vojáci. Kdyby totiž měli výsadkáři sbalit padáky, ustrojit se, zorganizovat, přesunout atd., tak by to trvalo moc dlouho.
Takových příhod je...
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Příspěvekod Stan » 21 říj 2009, 11:36

taky uz jsem spoustu podobnych situaci zazil... bohuzel...

je to podle meho nazoru prezitek, ktery v nasi armade pretrvava jeste z dob komunisticke armady a jejiho vycviku. A bohuzel se to netyka jen cviceni, zasahuje to prave i do (ne)pripravy a nasledneho (ne)pusobeni vetsiny nasich jednotek venku v misich, kdy nejdulezitejsi je hlavne nedelat nic nebezpecneho, aby se nikomu nic nestalo, vzdyt co by pak na to rekli na GS/MO, ve valce a ono se tam i strili a muze prijit k ujme... :o/
Stan

Příspěvekod Andy » 21 říj 2009, 17:23

A přitom všichni, i ti papalášové musí vědět, jak to je, že to neodpovídá realitě. Obzvlášť trapné to ale je, když se připravuje divadelní ukázka pro někoho ze zahraniční armády (myslím spíše západního typu :-)). Ti lidé jsou schopni posoudit, jestli to co vidí je možné provést v reálu, nebo to je divadýlko. Samozřejmě nic neřeknou, ale musí si myslet jaký jsme pitomci, co si hrajou na vojáky.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Zpět na Armáda ČR - aktuality, kauzy, novinky