Balistická ochrana,Vesty,Nosiče plátů

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

Balistická ochrana,Vesty,Nosiče plátů

Příspěvekod Luigi » 17 srp 2009, 04:04

Pište vaše zkušenosti s různýmy druhy vest,nosičů plátů a pod....
Moje nejlepší zkušenost je s EAGLEM . Zato nedávno jsem mněl možnost vyzkoušet zase nějakej pokus od Alpu TBV, hrozný, cejtil jsem se jako v krunýři, nemluvě o omezenosti pohybu který v kontaktu potřebujete, zase vymýšlí vymyšlené, jsou tlaky zavést tuto vestu do AČR, já osobně doufám že se to nepovede.
Kolega mi povídal o prezentaci kterou Alp u nich na útvaru dělal, když jim pověděl že se v tom moc nedá hejbat tak mu odpověděli že dávaj přednost bezpečnosti před pohybem, nacož se kolega usmál a povídá mu že právě nepohyblivost je nebezpečná pokud jste v kontaktu s nepřítelem.
Já osobně na první místo řadím EAGLE a PARACLETE o jejich kvalitě určitě svědčí i to kdo je používá.
Zajmavej je i PRETORIAN video múýete skouknout zde http://www.diamondbacktactical.com/
Luigi

Re: Balistická ochrana,Vesty,Nosiče plátů

Příspěvekod Luigi » 17 srp 2009, 09:43

Luigi

Příspěvekod Dutch » 17 srp 2009, 19:54

Dragon skin

http://www.youtube.com/watch?v=IXO8IievBYI
hitovka a hlavně funguje

a tady něco pro lidi co se chtějí vzdělávat v oboru jak se zabít navzájem a moderně :D :mrgreen:

http://www.defensetech.org/
Dutch
Dutch

Příspěvekod Luigi » 18 srp 2009, 04:39

Dragon skin je určitě skvělá balistická ochrana, nemněl jsem ještě možnost vyzkoušet. Já řeším spíše konstrukci a komfort vesty nebo nosiče, balistiku si už zvolí každej podle potřeb, protože když je ta konstrukce špatná většinou se v tom nedá bojovat a mnohdy ani sedět v autě.
Luigi

Příspěvekod Andy » 25 srp 2009, 20:14

Zajímalo by mně hodnocení uživatelů nosiče plátů od S.P.M., protože jsem slyšel, že to je protlačený do Armády, možná zase nějakej "divnej obchod" a že to stojí za hovno. Šestkaři už to údajně dávno nepoužívaj. Akorát zbytek Armády, protože to nemá vyzkoušený v boji, tak si myslí, že je to nějakej skvělej kompromis mezi ochranou a hmotností. Ale osobně jsem to nenosil, tak nevím..
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod Barbarian » 26 srp 2009, 06:17

S této firmy jsem neviděl v armádě produkt kterej by fungoval, jsou to stále nějaké pokusi které stojí za hovno, přesto se nakupují, jejich slavnej nosič plátů je totálně k hovnu, model kterej se nakoupil do Logaru-09 je totiž ještě špatně ušitej, takže si ho voják sám ani nezapne, balistické pláty jsou převažně velikosti M tato velikost ale odpovídá velikosti S v NATO, takže se nosej pláty který ti zakrejou možná tak slabej střed hrudníku. Tento nosič je navíc konstruován jako pouze přední a zadní panel, postrádající postraní šerpu pro mněkou balistiku nebo postraní pláty, čímž je velice omezeno nastrojení nosiče potřebnými kapsami.
Prostě Liberec je marnej kvalitou i cenama ;)
Barbarian

Příspěvekod Andy » 26 srp 2009, 21:18

No jo, S.P.M. je protlačovanej, bůh ví kým. A pak je tu Hanuš - Alp. Maj spolu (co jsem slyšel) právní spor. Údajně Novota okopíroval věci co má Hanuš. Popravdě řečeno, když se podíváš na věci co vyrábí Novota, tak to tak vypadá. Akorát Hanuš je zas okopíroval někde jinde, jen ne tak okatě.
Přitom existuje spoustu firem, který dělaj kvalitní balistiky, ale to by tomu musel někdo, kdo rozhoduje o nákupech, rozumět.
What the mother fuck?
Andy
Administrátor

Images: 121

Příspěvekod Dominik » 30 srp 2010, 06:40

a nevíte kde sehnat ty balistické pláty
Dominik

Příspěvekod Pavel » 30 srp 2010, 07:38

Tak jsem to trochu hledal a našel něco tady: http://www.tacticaldc.eu/vystroj-balist ... =5a&page=1

Vím, že v USA to je regulováno nějakým zákonem, nevíte někdo jak je to u nás.
Pavel

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou