od Stan » 20 lis 2009, 15:35
Nikde jsem o Landovi netvrdil, že má úplně "čistý štít", samozřejmě že minulost nikdo smazat nemůže, že byly texty některých písní Orlíku rasistické je každému rozumně uvažujícímu člověku jasné. Ale člověk se vyvíjí, "dospívá" a současný Landa je dle mého názoru na hony vzdálený tomu mladíčkovi před dvaceti lety. Nebo mi někdo ukažte písničku z jeho samostatné tvorby, která je rasistická. Zajímavé je, že třeba Davida Matáska za působení v Orlíku nikdo nekritizuje, přitom působí například i v Národním divadle.
Pokud bych já měl tu možnost, tak bych klidně s Landou zašel na pivo a pokecal si s nim. Ale ne proto, jaký byl, ale proto kým je. A rozhodně se za rasistu nepovažuji.
Ministr Barták, pokud se nemýlím, má prověrku na stupeň PT, a to že se stýká(l) s Landou je asi tak to poslední, co by mohlo tuto prověrku nějak ohrozit, ale to už by byla trochu jiná debata (a na jiné místo).
A dle mého názoru je dost velký rozdíl si v civilu na sebe vzít nějaké oblečeni "pochybné" značky, než když si voják na svou uniformu (navíc v zahraniční misi) nakreslí znak jednotek SS. Co kdyby se například měl setkat s nějakým veteránem z druhé světové, který proti nacistům bojoval? Nebo někým kdo přežil vyhlazovací koncentrační tábor?