6ijeme opravdu v právním státě?

Zde se diskutuje o všem možném, zbraně, taktika, útvary, prostě pokec.

6ijeme opravdu v právním státě?

Příspěvekod SOROW » 11 lis 2009, 20:31

Začínám pochybovat o právnosti tohoto státu, komunista,politický pracovník a bůh ví jaká ještě zrůdnost GAZDÍK tu rozjel hon na čarodejnice podobně jako kdysi známí inkvizitor Boblig z Edelstatu. Lidé kterým ani nebyla dána šance se k různým obviněním vyjádřit už jsou v civilu, zástupce velitele brigády mimo službu bez jákehokoliv právního závěru nějakých vyšetřovatelů, zdá se mi že je tu rok 51 kdy si kdejaká pomstychtivá svině zamane někoho zlikvidovat a ono to jde, tímto nechci obhajovat žádné projevi nacismu, ale v tomto státě by mněla platit presumpce neviny a ne presumpce viny, Soudce, Lovec i Kat ministr Barták byl velice pohoršen, což nechápu jelikož je dobrým přítelem jednoho známého extremisty Daniela Landy a u toho mu zjevně rasistické ideologie nevadí, tento člověk dokonce nazpíval jakousi Hymnu pro 601.skss, což si myslím že je pro tuto jednotku dosti ostudné pokud jí zpívá člověk kterej tu nedávno zpíval Bílou ligu a podobný sračky, a to nikomu nevadí jelikož tento skinheadík se pohybuje v kruhu např.ministra Bartáka.Nevím co si mám o tom všem myslet docela začínám mít strach že z vůle moci skončimé v jamně lvové.
SOROW

Re: 6ijeme opravdu v právním státě?

Příspěvekod Stan » 11 lis 2009, 23:53

Gazdík je prostě novinář, který (se) rád zviditelňuje a rozmázne nějaký ten skandál v armádě. Kdyby to nenapsal on tak by se té příležitosti jistě chopil nějaký jiný žurnalista.

Nebyl bych si zcela jistý, že těm dvěma vojákům nikdo nedal možnost se vyjádřit. Že by je nikdo ani nevyslechl? Potom by bylo jejich propuštění z armády velice snadno právně napadnutelné.

Opravdu nechápu lidi, kteří se stále naváží do Daniela Landy za něco, co dělal de facto v pubertě před téměř dvaceti lety. To mi opravdu jako "nedávno" nepřijde. Navíc podle kultury vyjadřování SORROWa mi připadá, že to možná bylo i ještě před jeho narozením.
Stan

Příspěvekod SOROW-2 » 19 lis 2009, 17:42

To navážení bylo úmyslné
Pokud někdo bude žádat o prověrky T a zjistí se že někdy před dvaceti lety dělal to co pan Landa, tak na něj nikdo nebude koukat tak že má čistej štít prostě se to sním vleče, obzvláště v této době, kdy mi chytání nácků příjde jako hon na čarodejnice, včera jsem absoluvoval přednášku na útvaru na toto téma, zjistil jsem jaké hadry nesmím nosit aby si mne nikdo nesplet s náckem, jaká simbolika je zákázána atd. tuny znaků a firem které dělají oblečení a pod.
Připadal jsem si na té přednášce jako na politickem školení v 50.letech.
Takže pokud jsou vojácí, že někdy v minulosti, kdy se člověk hledá a dělá různé blbosti, perzekuováni za tyto společenské přestupky, nebo jak to nazvat, přijde mi nevhodné aby se s takovími lidmi paktoval ministr obrany, to je vše na co jsem chtěl poukázat.
Co se týka propuštění těch dvou tak to bylo velmi rychlé a jak píšeš, že pokud je to tak, tak je to právně napadnutelné, tak se neboj že to neučinili.
SOROW-2

Příspěvekod Stan » 20 lis 2009, 15:35

Nikde jsem o Landovi netvrdil, že má úplně "čistý štít", samozřejmě že minulost nikdo smazat nemůže, že byly texty některých písní Orlíku rasistické je každému rozumně uvažujícímu člověku jasné. Ale člověk se vyvíjí, "dospívá" a současný Landa je dle mého názoru na hony vzdálený tomu mladíčkovi před dvaceti lety. Nebo mi někdo ukažte písničku z jeho samostatné tvorby, která je rasistická. Zajímavé je, že třeba Davida Matáska za působení v Orlíku nikdo nekritizuje, přitom působí například i v Národním divadle.

Pokud bych já měl tu možnost, tak bych klidně s Landou zašel na pivo a pokecal si s nim. Ale ne proto, jaký byl, ale proto kým je. A rozhodně se za rasistu nepovažuji.

Ministr Barták, pokud se nemýlím, má prověrku na stupeň PT, a to že se stýká(l) s Landou je asi tak to poslední, co by mohlo tuto prověrku nějak ohrozit, ale to už by byla trochu jiná debata (a na jiné místo).

A dle mého názoru je dost velký rozdíl si v civilu na sebe vzít nějaké oblečeni "pochybné" značky, než když si voják na svou uniformu (navíc v zahraniční misi) nakreslí znak jednotek SS. Co kdyby se například měl setkat s nějakým veteránem z druhé světové, který proti nacistům bojoval? Nebo někým kdo přežil vyhlazovací koncentrační tábor?
Stan

Příspěvekod SOROW-3 » 20 lis 2009, 19:57

Uplně stebou souhlasím,osobnost se samozřejmě vivíjí a o tom jsem tu psal,že mně štve že v určitých případech na to však absolutně pohlíženo není a mnohdy je to pro spoustu lidí cejch na doživotí, proto jsem použil Landu. Já samozřejmě neobhajuju ty dva za ty jejich znaky, jen celou dobu poukazuju na nějakej dvojí metr to je vše a hadry pochybné značky co to je? Právník útvaru mi zdělil že například Lonsdale nebo Everlast, což jsou značky spojené s boxem už mnoho let, je oblečení neonacistů, kde jsme ? Pokud začnou náckové nosit adidasky tak si je nebudu moci vzít aby mně nějakej posranej novinář nenafotil a netvrdil že jsem simpatizant nebo něco podobného. Jednou už jsem podobnou věc zažil, když jsem se na základní škole musel jít domů převlíct protože jsem mněl mikynu USA olimpic games 84 tzv. pochybnou značku pro soudruhy.
To jsou věci které mne dnes děsí a serou.
SOROW-3

Příspěvekod Stan » 21 lis 2009, 15:43

Aha, tak to jsme se vzájemně nepochopili úplně. Omlouvám se.

Dvojí metr se bohužel v armádě (ikdyž nejen v armádě) praktikuje. Ale to má kořeny částečně v minulosti, protože pořád jsou "u kormidla" lidé, kteří nedokážou myslet moderně, vyznávají staré postupy, hlavně aby si udrželi "teplej flek". Hlavním důvodem ale je stav společnosti (no ono je to vše vzájemně provázané), jelikož lidí s vysokou úrovní morálky, profesionality a kritickým přístupem (zkrátka "kvalitního personálního materiálu") obecně není moc a ty co takové kvality mají, většinou u armády dlouho nevydrží (čest výjimkám), ať už kvůli ztrátě iluzí, "srážkou s blbcem" či prostě lukrativnější a perspektivnější nabídce z civilního sektoru.

Heh, tak "politickou" přednášku na téma korektního oblékání civilních značek jsme u nás ještě naštěstí neměli. :o)
V problematice se nicméně nevyznám, takže nemohu posoudit jak je která značka oblečení "exkluzivně" pronacistická a jaká se nosí i obecně. Ale souhlasím s tebou, určitě by se tohle nemělo dohánět až takhle úplně do extrému.
Stan

Zpět na Pokec o všem co souvisí s Armádou